Foto van ELFvoetbal.nl redactie

ELF Voetbal is officieel mediapartner van de Golden Foot

Jaarlijks wordt in Monaco de lifetime award uitgereikt aan een voetballer die veel heeft betekend voor het internationale topvoetbal en kan bogen op een indrukwekkende carrière.

De winnaar wordt opgenomen in de officiële World Champions Club. Zijn voeten worden vereeuwigd in de Champions Promenade, de bekendste Football Walk of Fame, aan de boulevard in Monaco.

Samen met grote andere mediaorganisaties als Don Ballon (Spanje), A Bola (Portugal), FourFourTwo (Engeland), Guerin Sportivo (Italië) en ONZE (Frankrijk), bepalen ELF Voetbal en haar lezers ook in 2009 welke speler deze eer ten deel valt.

Roberto Carlos heeft de Golden Foot 2008 gewonnen. In Monaco kreeg hij bij een spectaculaire ceremonie een met goud ingelegde voetafdruk uitgereikt. De Braziliaan ontving de oeuvreprijs vanwege zijn verdiensten voor het internationale voetbal.

Roberto Carlos, die met zijn magnifieke linkerbeen furore maakte bij onder meer Real Madrid, liet na afloop van de ceremonie zijn voetstap in cement afgieten.

Zijn "golden foot" is te bezichtigen op de Champions Promenade, naast het Grimaldi Forum in Monaco. Het Grimaldi Forum is gelegen naast de ingang van de Formule 1 beroemde tunnel.

Alle winnaars van de Golden Foot

  • 2008: Roberto Carlos
  • 2007: Alessandro del Pierro
  • 2006: Ronaldo
  • 2005: Andrei Shevchenko
  • 2004: Pavel Nedved
  • 2003: Roberto Baggio

Kijk ook op www.goldenfoot.com.

We ontvangen graag feedback van enthousiaste lezers en abonnees. Neem snel contact op voor het ELF Voetbal Lezerspanel.

Inloggen
Nog geen account? Registreer je
Wachtwoord vergeten?