Door NIELS MEIJERINK — gepubliceerd op 12 augustus '17 20:00
Deze spelers azen dit seizoen op revanche


Met de wedstrijd ADO Den Haag - FC Utrecht kende de Eredivisie vrijdagavond haar aftrap. Dat betekent nieuwe ronden, nieuwe kansen. Clubs en spelers beginnen weer op nul, met natuurlijk hoge verwachtingen. Een aantal spelers zullen dit seizoen wellicht extra gebrand zijn om zichzelf te bewijzen. Na een aantal mislukte seizoenen zonder veel speeltijd azen zij dit seizoen op revanche.

Foto
Foto: Pro Shots

Jean-Paul Boëtius

In de strijd om de Johan Cruijff Schaal liet Jean-Paul Boëtius al zien wat de Feyenoord-fans dit seizoen van hem kunnen verwachten. Uit een loepzuivere voorzet van de Rotterdamse linksbuiten wist Jens Toonstra de openingstreffer binnen te schieten. En zeker in de eerste helft wist Vitesse-verdediger Fankaty Dabo maar geen grip te krijgen op Boëtius.

Voor de aanvaller moet het ongetwijfeld een opluchting zijn om in de Kuip weer basisspeler te zijn. Na zijn vertrek uit Rotterdam in de zomer van 2015 werd zijn avontuur bij FC Basel allesbehalve een succes. In anderhalf seizoen kwam Boëtius, mede door blessures, tot slechts 23 wedstrijden. Ter vergelijking, in de tweede seizoenshelft kwam Boëtius vorig jaar op huurbasis bij RKC Genk tot evenveel optredens.

De Belgen besloten echter niet verder te gaan met Boëtius, die met een terugkeer bij FC Basel in een uitzichtloze situatie leek te belanden. Feyenoord bood gelukkig uitkomst waardoor Boëtius terugkeerde in Rotterdam. Daar is hij de opvolger van Eljero Elia, die ongetwijfeld als voorbeeld dient voor Boëtius. Elia bewees immers dat een goed seizoen in Rotterdam een mooie transfer naar het buitenland op kan leveren.  

Bilal Ould-Chikh

Zestien jaar was Bilal Ould-Chikh toen hij namens FC Twente debuteerde in de Eredivisie. Na één seizoen, negentien wedstrijden en één doelpunt was daar ineens het grote Benfica. De Portugezen betaalden ruim een miljoen euro voor Ould-Chikh, die vervolgens naar Lissabon verhuisde.

Een succes werd zijn overstap allerminst. Ould-Chikh debuteerde nooit in de Portugese Primeira Liga en kwam enkel uit voor het tweede elftal van Benfica. Bij FC Utrecht krijgt hij dit seizoen een kans om zijn belofte in te lossen. Ould-Chikh is immers nog altijd pas twintig jaar oud. 

Thulani Serero

Scoren tegen FC Barcelona, het is weinig spelers gegeven. Voor Thulani Serero is het een feit waarmee hij kan pronken op verjaardagen. Onder Frank de Boer was de Zuid-Afrikaan basisspeler en speelde hij in de Champions League. Maar met de komst van Peter Bosz verdampte de speeltijd van Serero als sneeuw voor de zon. 

Vorig seizoen kwam Serero immers niet in de plannen van Bosz voor. Serero speelde enkel in de Jupiler League, waarbij hij tot slechts vijf optredens kwam. Vitesse verloste hem deze zomer uit zijn lijden. In Arnhem is Serero de vervanger van de naar Club Brugge vertrokken Marvelous Nakamba. En dat hij ook nog over ervaring in Europa beschikt is Vitesse-trainer Henk Fraser waarschijnlijk een prettige bijkomstigheid 

Marko Vejinovic

Mark Vejinovic kwam in de zomer van 2015 als grote aankoop binnen bij Feyenoord. De middenvelder had een uitstekende periode achter de rug bij Vitesse en verhuisde voor 3,5 miljoen euro naar Rotterdam. Zijn eerste seizoen bij Feyenoord draagt de stempel 'oké.' Vejinovic kwam tot dertig wedstrijden en wist daarnaast met Feyenoord de KNVB Beker te winnen.

Tegen het einde van zijn eerste seizoen kondigde zich al aan wat zich vorig seizoen voltrok: een gebrek aan speeltijd. Vejinovic kwam vorig jaar tot slechts vijf optredens in de hoofdmacht van de Rotterdammers. Bij AZ, waarvoor hij ook al in de jeugd actief was, hoopt Vejinovic zijn vorm uit de Arnhemse periode weer te kunnen etaleren in de Eredivisie.


Reageer op dit nieuwsbericht

2000 karakters over
 • :)
 • ;)
 • :D
 • ;D
 • 8)
 • :S
 • :(
 • :o
 • :@
 • :$
 • :1

Binnenland en buitenland - Laatste nieuws

RSS
Er is momenteel geen laatste nieuws.

Nieuws met meeste reacties

Er is momenteel geen becommentariseerd nieuws.

We ontvangen graag feedback van enthousiaste lezers en abonnees. Neem snel contact op voor het ELF Voetbal Lezerspanel.

Inloggen
Nog geen account? Registreer je
Wachtwoord vergeten?