Door LARS VAN MIL — gepubliceerd op 12 augustus '17 13:30
Waar liggen de kansen voor Davinson Sánchez bij Tottenham?


Ajax is duidelijk: Davinson Sánchez mag niet weg. Tottenham is zeer geïnteresseerd in de smaakmaker uit de Amsterdamse defensie, maar daar heeft de club geen boodschap aan. Sánchez lijkt dus alleen naar Londen te vertrekken als hij zelf zijn zinnen zet op een avontuur in de Premier League en Champions League. Wat zou zijn perspectief zijn als hij daar inderdaad voor kiest?

Foto
Foto: Pro Shots

De concurrenten van Sánchez zijn in dat geval in ieder geval niet de minsten; oud-Ajacieden Toby Alderweireld en Jan Vertonghen maakten vorig jaar indruk in het defensieve centrum van The Spurs. Sowieso was het afgelopen seizoen de achterste linie die eruit sprong bij Tottenham, met Walker en Rose aan de zijkanten.

Trainer Pochettino koos vorig seizoen vaak voor een 4-2-3-1 formatie, maar waar nodig schakelde hij over op een systeem met vijf verdedigers. Daar lijken voor Sánchez dan ook de kansen te liggen. Waar het vorig jaar vaak Eric Dier was die in deze situatie een linie naar achter verschoof, kan die plek dit seizoen dus mogelijk ook ingevuld worden door Davinson Sánchez. Bovendien gaan er geruchten dat Pochettino vaker voor deze formatie wil gaan kiezen.

De keuze van Sánchez

Of Pochettino Sánchez komend seizoen tot zijn beschikking heeft is nog maar de vraag. Ajax wil duidelijk niet meewerken aan een transfer. De vraag is echter wat Sánchez wil. Een overstap zou in ieder geval betekenen dat hij alsnog in de Champions League uitkomt, waar Ajax na het verlies tegen Nice nog niet zeker is of het überhaupt Europees voetbal speelt dit seizoen. Daarbij is de Premier League natuurlijk een aantrekkelijkere competitie dan de Eredivisie, en lijkt Sánchez als een van de beste verdedigers van het afgelopen jaar de stap aan te kunnen.

Bij Ajax is Sánchez echter verzekerd van een basisplaats, waar dat bij Tottenham dus nog maar de vraag is. Aangezien Tottenham weigert te participeren in al het transfergeweld in de Premier League is de kans op grote veranderingen in de defensie van The Spurs klein. Met Alderweireld en Vertonghen wordt dat een lastige concurrentiestrijd, wat zal betekenen dat wanneer de ploeg met vier verdedigers speelt, Sánchez voorlopig vanaf de bank zal mogen toekijken.

Bovendien speelt Sánchez pas een jaar in Amsterdam. Met zijn 21 jaar heeft de Colombiaan nog genoeg tijd om nog een seizoen voor Ajax te spelen om daarna alsnog die stap te maken. Wie weet is er volgend seizoen een club die de verdediger meer perspectief kan bieden.  


Reageer op dit nieuwsbericht

2000 karakters over
 • :)
 • ;)
 • :D
 • ;D
 • 8)
 • :S
 • :(
 • :o
 • :@
 • :$
 • :1

Binnenland en buitenland - Laatste nieuws

RSS
Er is momenteel geen laatste nieuws.

Nieuws met meeste reacties

Er is momenteel geen becommentariseerd nieuws.

We ontvangen graag feedback van enthousiaste lezers en abonnees. Neem snel contact op voor het ELF Voetbal Lezerspanel.

Inloggen
Nog geen account? Registreer je
Wachtwoord vergeten?