Door LARS VAN MIL — gepubliceerd op 12 augustus '17 11:29
Gustavo Hamer: "Ideaal om me op mijn eigen positie te kunnen bewijzen"


Met een landskampioenschap en een debuut in de Klassieker kende Gustavo Hamer een prachtig eerste seizoen bij Feyenoord 1. Dit seizoen besloot het twintigjarige talent echter dat het tijd was voor meer speelminuten. Hij werd verhuurd aan FC Dordrecht. ELF Voetbal zocht de in Brazilië geboren middenvelder op bij zijn nieuwe club.

Foto
Foto: Pro Shots

"De club wil dat jonge spelers veel minuten gaan maken. Voor mij was die optie er nu niet bij Feyenoord", vertelt Hamer over de keuze voor een verhuur. Zijn kans afwachten bij Feyenoord was voor hem geen optie. "Diks kwam erbij en concurreert nu met Nieuwkoop. Dat is de keuze van de trainer. Daar moet ik nu niet meer naar kijken; ik ga hier lekker mijn minuten maken en m'n best doen voor Dordt."

FC Dordrecht

Na slechts een paar dagen voelt Hamer zich al op zijn plek bij zijn nieuwe werkgever. "FC Dordrecht is een warme club. Als je hier nieuw binnenkomt, maakt iedereen een praatje met je. Het voelt gelijk goed." Ook op het veld hebben zijn nieuwe teamgenoten een goede indruk op hem achtergelaten. "Het is een gedreven ploeg, ik denk dat dat de kracht is. Iedereen wil winnen, traint hard en doet goed z'n best." 

Vorig jaar wist Dordrecht maar ternauwernood aan degradatie te ontsnappen. De Schapenkoppen eindigden op een teleurstellende negentiende plaats. Ondanks dat denkt Hamer dat er dit seizoen omhoog gekeken kan worden. "Als ik de verhalen van de spelers en de trainer hoor is er een hoop veranderd hier. We hebben een goede ploeg en voetballen kunnen we. Ik wil gewoon zo hoog mogelijk eindigen met Dordt."

Een uitgesproken doelstelling is er echter niet. "Daar praten we niet over. We kijken van wedstrijd tot wedstrijd, dat is belangrijker dan roepen wat je kan of moet gaan halen. We moeten gewoon elke week proberen drie punten te pakken."

Middenvelder

Een persoonlijke doelstelling heeft Hamer wel: veel spelen en laten zien wat hij kan. En wel als middenvelder. "Als ik op rechtsback moet spelen doe ik dat, maar ik ben een controlerende middenvelder. Dat weet Feyenoord ook. Het is een kwaliteit van mij om kort op mijn man te zitten en vanaf daar het spel te kunnen verdelen. Daarom is het ideaal dat ik me nu in de Jupiler League op mijn eigen positie kan bewijzen."

De keuze om Hamer als rechtsback in te zetten was in eerste instantie een noodoplossing. Rick Karsdorp raakte in de wedstrijd tegen Ajax geblesseerd en Hamer verving hem. "Ik was op dat moment de meest verdedigend ingestelde speler van de jongens die op de bank zaten, dus ik snapte die keuze. Dan is het belangrijk dat je je taken goed uitvoert. Ik denk dat ik dat toen redelijk gedaan heb."

Sowieso kijkt de Braziliaan met een goed gevoel terug op die wedstrijd. "Je maakt bij Ajax-uit je debuut, in de Klassieker. Dat is prachtig om mee te maken. Het is jammer dat je die wedstrijd verliest, maar je bent altijd trots om minuten te maken voor Feyenoord. Dat is iedereen." 

Eerste wedstrijd

Ook zijn eerste wedstrijd voor FC Dordrecht heeft Hamer er inmiddels op zitten. Een oefenwedstrijd tegen het Zeeuwse HSV Hoek eindigde in 2-2. Met een assist en een absolute wereldgoal eiste Hamer direct een hoofdrol op.

Over het resultaat zullen ze in Dordrecht minder tevreden zijn, maar daar moet volgens Hamer niet te veel naar gekeken worden. "Het is allemaal nog wennen, zeker voor mij is alles nog nieuw. Oefenwedstrijden zeggen niks. Uiteindelijk is het belangrijkste Fortuna-uit volgende week. We zijn fit en ik denk dat de ploeg goed genoeg is om daar de punten mee te nemen."


Reageer op dit nieuwsbericht

2000 karakters over
 • :)
 • ;)
 • :D
 • ;D
 • 8)
 • :S
 • :(
 • :o
 • :@
 • :$
 • :1

Binnenland en buitenland - Laatste nieuws

RSS
Er is momenteel geen laatste nieuws.

Nieuws met meeste reacties

Er is momenteel geen becommentariseerd nieuws.

We ontvangen graag feedback van enthousiaste lezers en abonnees. Neem snel contact op voor het ELF Voetbal Lezerspanel.

Inloggen
Nog geen account? Registreer je
Wachtwoord vergeten?