Door LARS VAN MIL — gepubliceerd op 12 augustus '17 10:49
De rol van Olivier Giroud bij Arsenal


Wie dacht dat Olivier Giroud na de komst van Alexandre Lacazette klaar was bij Arsenal heeft het mis. De spits gaf onlangs al aan gewoon bij Arsenal te blijven en bewees gisteravond dat hij nog steeds van waarde kan zijn. Maar in welke rol? 

Foto
Foto: Pro Shots

Als nieuwe spits wil je maar één ding: zo snel mogelijk van de nul af zijn. Het is een understatement om te zeggen dat Lacazette daar redelijk in geslaagd is; de aankoop van 53 miljoen had hier in de openingswedstrijd tegen Leicester City minder dan twee minuten voor nodig. Een goed begin voor de spits waarvan men in Londen hoge verwachtingen heeft. Minder positief leek het in eerste instantie voor tweede spits Olivier Giroud, die met een goed presterende Lacazette meer en meer naar de achtergrond zal verdwijnen.

Dat was misschien ook waar geweest, als de wedstrijd niet zo spannend werd. Na de openingsgoal van Lacazette herpakte Leicester zich goed. Tot twee keer toe kwamen The Foxes op voorsprong en zo'n tien minuten voor tijd leek het erop dat Arsenal het seizoen erg teleurstellend zou beginnen.

Maar The Gunners, inmiddels met de beide Franse spitsen samen voorin, drongen aan. Lacazette was al dichtbij de gelijkmaker toen Giroud met een mooie loopactie de bal ontvangt van Ramsey en in een keer perfect klaarlegt voor zijn landgenoot. De bal vloog echter net over.

In de 83e minuut schoot invaller Aaron Ramsey de 3-3 binnen. Twee minuten later was het die andere invaller die zijn stempel op de wedstrijd drukte. Giroud knikte een hoekschop van Xhaka perfect via de onderkant van de lat binnen. De bal was onhoudbaar voor Schmeichel en zo wist Arsenal toch de drie punten binnen te slepen.

De rol van Giroud

Kortom, al in speelronde 1 liet Giroud zien ondanks de komst van Lacazette nog steeds een rol te kunnen spelen in dit Arsenal. Dat hij dat dit seizoen gaat doen lijkt zeker; Wenger liet zich lovend uit over de spits en ook Giroud zelf kondigde al aan bij Arsenal te willen blijven. De vraag is dan hoe groot deze rol gaat zijn.

Vorig seizoen ging de voorkeur van Wenger ook al regelmatig uit naar een wat beweeglijkere spits, vaak in de vorm van Alexis Sánchez of Danny Welbeck. Dit seizoen kiest de Franse oefenmeester opnieuw voor de 3-4-2-1 formatie waar de ploeg vorig seizoen ook mee afsloot.  Dat betekent dat er voor deze spelers ook plek is achter de spits. Toch is de rol van spits er in dit systeem eentje die beter ingevuld kan worden door een snelle, beweeglijke spits als Lacazette, Welbeck of Sánchez.

Net als vorig seizoen zal Giroud in dit systeem dus niet snel als basisspeler beginnen. Een rol als pinchhitter lijkt dus de meest voor de hand liggende. Gister bewees Giroud al dat hij prima met Lacazette samen kan spelen, al zal Wenger die combinatie vooral gebruiken om iets te forceren. Het zal de rol zijn waar Giroud het, als hij echt graag bij Arsenal wil blijven, voorlopig mee zal moeten doen. Maar als hij deze net zo goed invult als gisteren, zal hij tevreden zijn. 


Reageer op dit nieuwsbericht

2000 karakters over
 • :)
 • ;)
 • :D
 • ;D
 • 8)
 • :S
 • :(
 • :o
 • :@
 • :$
 • :1

Binnenland en buitenland - Laatste nieuws

RSS
Er is momenteel geen laatste nieuws.

Nieuws met meeste reacties

Er is momenteel geen becommentariseerd nieuws.

We ontvangen graag feedback van enthousiaste lezers en abonnees. Neem snel contact op voor het ELF Voetbal Lezerspanel.

Inloggen
Nog geen account? Registreer je
Wachtwoord vergeten?