Door CAS BROXTERMAN — gepubliceerd op 11 augustus '17 15:26
Jonge Feyenoord-keepers maken er een potje van


Justin Bijlow staat voor een opmerkelijk begin van het seizoen. Zijn concurrenten Kenneth Vermeer en Brad Jones liggen in de lappenmand, terwijl dit weekend de Eredivisie van start gaat. Vaak komt het niet voor dat er bij Feyenoord een jonge keeper onder de lat staat. En terecht, zo wijzen de feiten uit.

Foto
Foto: Pro Shots

Feyenoord moet vrezen voor de fysieke gesteldheid van Jones, die kampt met rugklachten en nog niet heeft getraind. De Rotterdammers zagen in de voorbereiding al Vermeer afhaken met een maandenlange blessure. Wordt het tijd om Bijlow voor de leeuwen te gooien? Het lijkt er wel op.

De jonge doelman voegde zich vorig seizoen bij de A-selectie van Feyenoord als derde keeper. Hij stond dagelijks op het trainingsveld met Vermeer en Jones, die onderling moesten uitmaken wie de eerste keeper zou worden. Trainer Giovanni van Bronckhorst gaf eerder in de voorbereiding aan dat hij opnieuw zou kiezen tussen de twee. Nu, in het weekend dat de competitie begint, heeft hij bijna geen andere keuze dan voor Bijlow te gaan.

De negentienjarige doelman kan de op vier na jongste worden die zijn debuut maakt in de hoofdmacht van Feyenoord. Drie keepers gingen hem voor. Jesper Hogedoorn heeft nog steeds het record op zijn naam staan.

De geboren Rotterdammer maakte als zeventienjarige zijn debuut in de hoofdmacht van Feyenoord. Het was een voorbode voor een glansrijke carrière, maar zover kwam het nooit. Hogedoorn is nu 31 jaar en staat onder contract bij Quick Boys. Hij nam in 2008 al afscheid van het profvoetbal door PEC Zwolle in te ruilen voor Vitesse Delft. Quick Boys haalde hem deze zomer op bij Kozakken Boys.

Ook voor Ricardo de Jongh liep het niet goed af nadat hij op jonge leeftijd zijn debuut maakte voor Feyenoord. De Rotterdammers verhuurden hem na zijn debuut aan FC Den Haag, maar ook daar speelde hij geen rol van betekenis. Via Dordrecht'90 beëindigde hij na acht jaar al zijn professionele carrière. Hij speelde 22 wedstrijden in het betaald voetbal.

Darley Torres is de meest recente debutant van onder de twintig jaar die zijn debuut maakte als keeper van Feyenoord. De nu 27-jarige doelman was negentien jaar en zeven maanden oud toen hij zijn eerste speelminuten kreeg. Het bleef voor hem bij vijf duels in de Eredivisie. Tegenwoordig speelt hij al jaren in zijn thuisland bij Tombense.

De statistieken zijn weinig hoopvol voor Bijlow. Voordeel is wel dat hij al enige tijd meeloopt bij het eerste en zich heeft op kunnen trekken aan twee geweldige leermeesters. Tijd voor hem om te bewijzen dat hij een traditie kan doorbreken.


Reageer op dit nieuwsbericht

2000 karakters over
 • :)
 • ;)
 • :D
 • ;D
 • 8)
 • :S
 • :(
 • :o
 • :@
 • :$
 • :1

Binnenland en buitenland - Laatste nieuws

RSS
Er is momenteel geen laatste nieuws.

Nieuws met meeste reacties

Er is momenteel geen becommentariseerd nieuws.

We ontvangen graag feedback van enthousiaste lezers en abonnees. Neem snel contact op voor het ELF Voetbal Lezerspanel.

Inloggen
Nog geen account? Registreer je
Wachtwoord vergeten?