Door CAS BROXTERMAN — gepubliceerd op 11 augustus '17 14:45
Kan Vaclav Cerny zichzelf beter laten verhuren?


Hoe vaak is er niet gezegd dat Vaclav Cerny tot de toekomstige supersterren in het eerste elftal van Ajax behoort? Het debuut van de negentienjarige Tsjech dateert uit de tijd dat Frank de Boer nog hoofdcoach was. Maar ook nu Bertrand Traoré is vertrokken zijn de vooruitzichten op speeltijd voor Cerny niet om over naar huis te schrijven.

Foto
Foto: Pro Shots

Peter Bosz deed vorig seizoen als coach van Ajax nauwelijks een beroep op de diensten van Cerny. De Tsjech moest zich laten zien bij Jong Ajax. In dat team werd hij in no-time voorbijgestreefd door Justin Kluivert, die dit seizoen een vaste waarde belooft te zijn in de hoofdmacht. Kluivert gaat naar verwachting met David Neres uitmaken wie er in de hoofdmacht speelt. Aan de linkerkant is Amin Younes de onbetwiste nummer één.

Over een rol voor Cerny wordt momenteel amper gesproken. En dat is een moeilijke situatie voor de jonge aanvaller, die zich dan opnieuw op de Jupiler League moet voorbereiden. Daar zou hij al aan zijn vierde seizoen beginnen. In de voorbije editie van de Jupiler League toonde Cerny een grote mate van groei; hij scoorde vijftien keer in acht wedstrijden.

Ervaring
Op zijn leeftijd is het belangrijk om veel ervaring op te doen op een zo hoog mogelijk niveau. En daardoor komt wellicht een vertrek op huurbasis aan de orde. FC Twente heeft zich naar verluidt aangediend om Cerny tijdelijk onderdak te bieden. Het zou een geschikte mogelijkheid voor de Ajacied kunnen zijn om zich in de Eredivisie te laten zien. De meeste posities bij FC Twente liggen niet 'vast'. Vooral in aanvallend opzicht worden er vaak spelers gehuurd door de tukkers.

Cerny maakte op 15 augustus 2015 zijn Eredivisiedebuut bij een 3-0 zege op Willem II. In de wedstrijden daarna kreeg hij steeds vaker de kans van De Boer, voornamelijk als rechtsbuiten. Op 2 april 2017, tegen Feyenoord, viel hij negen minuten voor tijd in als linksbuiten onder de hoede van Bosz. Dat was de eerste keer in vijf maanden dat de coach in competitieverband een beroep deed op Cerny.

De enige goal die Cerny tot nu toe maakte in de Eredivisie was er eentje uitgerekend tegen FC Twente. Dat was op 1 mei 2016, op het moment dat hij net zijn eerste basisplaats had toebedeeld gekregen. Het smaakte naar meer, maar had tot dusver niet het gewenste effect. En daarom is het voor Cerny belangrijk om na te denken over zijn toekomst.


Reageer op dit nieuwsbericht

2000 karakters over
 • :)
 • ;)
 • :D
 • ;D
 • 8)
 • :S
 • :(
 • :o
 • :@
 • :$
 • :1

Binnenland en buitenland - Laatste nieuws

RSS
Er is momenteel geen laatste nieuws.

Nieuws met meeste reacties

Er is momenteel geen becommentariseerd nieuws.

We ontvangen graag feedback van enthousiaste lezers en abonnees. Neem snel contact op voor het ELF Voetbal Lezerspanel.

Inloggen
Nog geen account? Registreer je
Wachtwoord vergeten?