Door TIM LAUWERS — gepubliceerd op 11 augustus '17 10:15
Even voorstellen: Carlos Cuesta, nieuwste transferdoelwit Ajax


Volgens de Spaanse journaliste Verónica Brunati heeft Ajax een bod uitgebracht op Carlos Cuesta. De jonge Colombiaan moet een eventueel vertrek van Davinson Sánchez opvangen. Wie is dit nieuwe transferdoelwit van de Amsterdammers?

Foto
Foto: Pro Shots

Cuesta in het kort
Geboren: 9 maart 1999
Geboorteland: Colombia
Positie: centrale verdediger
Lengte: 178 cm
Gewicht: 67 kg
Huidige club: Atlético Nacional
Profdebuut: 2 juli 2016 (Alianza Petrolera 3-3 Atlético Nacional)

De een zijn dood...
Carlos Cuesta staat momenteel onder contract bij Atlético Nacional, de club waar Ajax vorig jaar Davinson Sánchez oppikte voor vijf miljoen euro. Onder het mom van 'de een zijn dood is de ander zijn brood' bleek het vertrek van Sánchez het beste wat Cuesta kon overkomen. Door de transfer van de Colombiaanse krachtpatser naar Ajax kwam er een plekje vrij in de achterhoede van Nacional. De jonge verdediger kreeg een kans in het eerste elftal en ontwikkelde zich razendsnel tot een belangrijke basisspeler. 


Sánchez was vorig seizoen een van de sterkhouders bij Ajax

Cuesta werd dus als zeventienjarige voor de leeuwen gegooid en deed dit naar behoren. Zijn goede prestaties in het shirt van Nacional leverden hem in het begin van dit jaar een deelname op tijdens het WK Onder 20 in Ecuador. De jonge verdediger wordt in zijn geboorteland gezien als een belangrijke schakel voor de toekomst. Cuesta valt vooral op door zijn intelligente intercepties en uitstekende tackles. Hij is niet de grootste verdediger en compenseert dit met slimme loopacties. 

Met een transfer van Cuesta willen de Amsterdammers een nog jongere versie van Davinson Sánchez halen met het oog op de toekomst. De belangrijke verdediger van Ajax wordt deze zomer verschillende keren in verband gebracht met een transfer naar het buitenland. Zo heeft Tottenham Hotspur naar verluidt liefst veertig miljoen euro over voor de basiskracht. 

Colombia
De mogelijke komst van Carlos Cuesta past bij het Colombiaans tintje in het transferbeleid van Ajax. Vorig seizoen maakten Davinson Sánchez en Meteo Cassierra al de overstap naar Amsterdam en onlangs tekende Luis Manuel Orejuela er een vijfjarig contract. De transfer van Sánchez bleek een schot in de roos, terwijl Cassierra de ploegleiding van Ajax nog niet heeft kunnen overtuigen van zijn kwaliteiten. 


Cassierra en Sánchez verlieten Colombia vorig seizoen voor Ajax 


Reageer op dit nieuwsbericht

2000 karakters over
 • :)
 • ;)
 • :D
 • ;D
 • 8)
 • :S
 • :(
 • :o
 • :@
 • :$
 • :1

Binnenland en buitenland - Laatste nieuws

RSS
Er is momenteel geen laatste nieuws.

Nieuws met meeste reacties

Er is momenteel geen becommentariseerd nieuws.

We ontvangen graag feedback van enthousiaste lezers en abonnees. Neem snel contact op voor het ELF Voetbal Lezerspanel.

Inloggen
Nog geen account? Registreer je
Wachtwoord vergeten?