Deze maand in ELF Voetbal

ELF Voetbal editie 5, 2016

ELF Voetbal eert de dappere strijders

 

Riechedly Bazoer, Vincent Janssen, Jerson Cabral en Tonny Vilhena. Stuk voor stuk komen ze aan bod in de nieuwe editie van ELF Voetbal. Dappere strijders, die de hoop voor ons Nederlandse voetbal betekenen. Plus een uitgebreid interview met bondscoach Danny Blind.

 

VINCENT JANSSEN eiste in zijn tweede interland voor Oranje direct een penalty voor zich op en ramde de bal langs Fraser Forster. "We hadden een lijstje van drie man. Maar ik was het dichtst in de buurt van de bal, rende erop af en pakte ‘m. Toen ik de bal raakte, wist ik dat het een doelpunt was. Honderd procent."

 

Clubs uit binnen- en buitenland staan in de rij voor de topscorer van de Eredivisie. In ELF Voetbal verklaart Janssen zijn keuze afgelopen zomer voor AZ. Waarom Fred Grim zo belangrijk voor hem was en wat hij leert van Ruud van Nistelrooij.

 

RIECHEDLY BAZOER is anderhalf jaar na zijn competitiedebuut met afstand de meest begeerde Ajacied. Een interview met de middenvelder over zijn doorbraak, Paul Pogba, Oranje en zijn toekomst. “Ik heb niet voor niets een contract getekend tot 2020."

 

JERSON CABRAL weet nu wat Gaston Taument ooit bedoelde met zijn advies. "De voetbalwereld is namelijk niet altijd even leuk en eerlijk", vertelt de aanvaller van FC Twente in een openhartig interview. Over de clowns in de voetbalwereld, een besmeurd imago en vriend Hakim Ziyech. "Er zijn echt meer Ziyechs nodig in de wereld."

 

TONNY VILHENA gaat afscheid nemen van Feyenoord. Niet op de manier die de clubleiding graag had gewild. Oud-Feyenoorders John de Wolf en Mario Been spreken over de relatiebreuk. KLAAS-JAN HUNTELAAR overweegt een terugkeer naar Ajax. Doet hij er goed aan om na 7,5 jaar terug te keren? Heeft Schalke 04 hem nog nodig? De mening van Gertjan Verbeek en Gerald Sibon. Wie is er beter? JEROEN ZOET of JASPER CILLESSEN? De cijfers op een rij en de mening van de kenners.

 

Geen EK in Frankrijk deze zomer. Bondscoach DANNY BLIND richt het vizier al op de WK-kwalificatiereeks. Over de renovatie van het Nederlands elftal, Vincent Janssen, talentontwikkeling en de missie om Rusland te halen. "Er zit genoeg potentie in deze groep. Maar we moeten wel stappen maken."

 

TAMATI WILLIAMS was fotomodel. Tegenwoordig is de Nieuw-Zeelander doelman van RKC Waalwijk. Een bijzonder levensverhaal plus fotoreportage vanuit Midden-Brabant. ORANJE onder 17 neemt volgende maand deel aan het EK. Over zes jaar moeten ze in Qatar vlammen. ELF Voetbal sprak met Matthijs de Ligt, Tahith Chong en Donyell Malen.

 

De komst van de TWEEDE en DERDE DIVISIE verliep niet zonder slag en stoot. Ook in de toekomst kunnen de nodige problemen ontstaan. "De gelijkwaardigheid is ver te zoeken." De PREMIER LEAGUE stormt af op een sensationele ontknoping. Het huidige seizoen kan weleens verstrekkende gevolgen hebben. CHINA is het nieuwe voetbalwalhalla. Met hulp van nieuwe rijken. “Chinezen zijn tot alles in staat." In de rubriek Legends deze keer ROMÁRIO.

 

En verder:
- Talent: Pablo Rosario
- Superelf: Marciano Vink
- Cultheld: Stijn Vreven
- Legendarisch moment: De toss van Rotterdam
- Blikvanger I: Sparta kampioen Jupiler League
- Blikvanger II: Liverpool, The Great Escape
- Vier pagina's Warming-Up
- Columns van Geert Beckers, Jan-Hermen de Bruijn & Steven Kooijman

 

ELF Voetbal valt vandaag bij de abonnees op de deurmat en ligt tevens in de bekende winkelschappen. Deze maand voor 4,99 euro.

 

Abonnementen
Neem nu een abonnement op ELF Voetbal en ontvang iedere editie gewoon thuis. Abonnementen zijn er al vanaf €9,95. Klik hier voor een abonnement.

Magazine

Neem abonnement
Bestel online

We ontvangen graag feedback van enthousiaste lezers en abonnees. Neem snel contact op voor het ELF Voetbal Lezerspanel.

Inloggen
Nog geen account? Registreer je
Wachtwoord vergeten?