Deze maand in ELF Voetbal

ELF Voetbal editie 11, 2014

Nieuwe ELF Voetbal: vijf toptalenten en hét Barça-supertrio

 

Het beste elftal van dit moment, de twee centrale verdedigers van Oranje, drie enorme talenten in de Eredivisie en een vrijbuiter. Dat is in het kort de inhoud van de nieuwe ELF Voetbal Magazine.

 

Nummer 11 van jaargang 33 is vandaag officieel verschenen. Op de cover lachen de drie supersterren van FC Barcelona de lezers toe. Neymar, Lionel Messi en de bijna weer inzetbare Luis Suarez zullen het Ajax de komende duels in de Champions League erg moeilijk willen maken. Daarmee lijkt de ploeg op die uit 1996.

 

Juist het jaar dat trainer Luis Enrique, bekend staand om zijn controverses, als speler naar Camp Nou kwam. Hij mocht nu 160 miljoen euro spenderen, gaf de jeugd tegelijk een kans bracht het plezier terug, waardoor er weer een ijzersterke machine staat.

 

Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi vertellen in ELF VM over hun ervaringen in de Italiaanse en Portugese competitie. "De spitsen hier zijn echt sluipmoordenaars", vertelt De Vrij. "In de aanloop naar het WK en natuurlijk in Brazilië zelf maakte ik al stappen om harder duels in te gaan. Dat proces gaat hier nu extra snel. Een verdediger móét wel gemeen zijn in Italië."

 

Net als De Vrij vertelt over Rome en Feyenoord, doet Martins Indi dat op zijn beurt ook. Al gaat het dan om Porto. "Ze hebben hier fantastische restaurants. En in het verkeer is het opletten geblazen. Ik dacht dat ze in Rotterdam als gekken reden, maar dat valt in het niet bij het verkeer in Porto." Ook op voetbalgebied spreekt hij uitgebreid over zijn nieuwe ervaringen.

 

Daley Sinkgraven debuteerde aan het begin van dit kalenderjaar in de hoofdmacht van sc Heerenveen. Nu zingt zijn naam al rond bij de vaderlandse topclubs. Wie is deze hemelbestormer? Ook Jeroen Zoet is jong, maar wil in zijn tweede jaar als doelwachter van PSV meer, veel meer. "Van
keepers wordt gezegd dat ze op latere leeftijd pas op hun best zijn. Dat is mijn ogen te makkelijk." Het verhaal over een stappenplan en waarom hij best wel eens flink boos zou moeten zijn.

 

Our-Ajacied Piet Kiezer geeft een kritisch interview over zijn eigen club. "Met al dat rondspelen, zoals het nu gaat, kies je niet voor aanvallen. Ajax is al jaren de kampioen van de eigen helft." De voormalige nummer 11 licht zijn visie in harde, felle bewoordingen toe.

 

Doyen Sports Group. Het machtigste voetbalbedrijf ter wereld. Na dit verhaal te hebben gelezen, begrijpt iedereen waarom Falcao opnieuw van club verhuisde, waarom een aantal toppers telkens binnen dezelfde groep clubs wordt getransfereerd en waar de miljoenen euro's vandaan komen en daadwerkelijk naar toe gaan.

 

ELF Voetbal maakt ook een analyse van de zomerse transferwindow in de Eredivisie. Welke clubs zijn er sterker op geworden? En welke zwakker? Dat levert een opzienbarende conclusie op. Dat geldt ook voor de keiharde analyse over bondscoach Guus Hiddink en het Nederlands elftal. ‘Guus, gefaald op alle fronten!’.

 

Anwar El-Ghazi vertelt over de lange weg die hij heeft moeten bereiken om bij Ajax te komen. "Ik ben een heel ambitieuze jongen. Ik heb de droom om ooit voor Real Madrid te spelen. Dat zou een hele eer zijn. De eerste Marokkaan ooit voor Real Madrid." Funso Ojo en Joris van Overeem motiveren hun besluit waarom ze dit seizoen voor FC Dordrecht spelen. Al speelt Ojo volgend jaar waarschijnlijk in Turkije, zijn droom!

 

Melvin Platje vertelt over zijn opzienbarende avonturen in Azerbeidjan en Zweden en waarom hij juist nu in het shirt van VVV-Venlo zorgt voor doelpunten. En tenslotte een nadere kennismaking met Vytautas Andriuskevicius, de wereldreiziger van SC Cambuur. "Ik kende die club niet, maar de Eredivisie wel. Dat was de ideale vervolgstap."

 

En natuurlijk de vaste rubrieken:
- Struis van Huis, in Reykjavik (IJsland)
- Talent: Dean Koolhof (De Graafschap)
- Legendarisch moment: Het fluitje van Barry Hughes
- De verzamelaar: de wedstrijdballen van Mario van der Ende
- Superelf: Jerrel Hasselbaink
- Wedstrijd van mijn leven: Johan Voskamp (Sparta Rotterdam)

 

ELF Voetbal Magazine nummer 11 valt vandaag bij de abonnees thuis op de deurmat en is verkrijgbaar in de bekende winkelzaken. Voor de prijs van 4,95 euro.


Abonnementen
Neem nu een abonnement op ELF Voetbal en ontvang iedere editie gewoon thuis. Abonnementen zijn er al vanaf €9,95. Klik hier voor een abonnement.

 

Magazine

Neem abonnement
Bestel online

We ontvangen graag feedback van enthousiaste lezers en abonnees. Neem snel contact op voor het ELF Voetbal Lezerspanel.

Inloggen
Nog geen account? Registreer je
Wachtwoord vergeten?