Deze maand in ELF Voetbal

ELF VoetbalELF Voetbal en de hete transferzomer

De eerste transfers in de Eredivisie zijn alweer rond. De komende weken zullen er nog velen volgen. ELF Voetbal neemt in haar nieuwste uitgave alle achttien clubs onder de loep en maakt een overzicht van de prijsknallers, de koopjes en de exclusieve deals. Maar ook interviews met Bas Dost, Nicolai Jörgensen, Ryan Thomas, Giovanni Troupée en de bekende achtergrondverhalen en reportages.

Dirk Kuyt
Afscheid nemen op je hoogtepunt. Dirk Kuijt, sinds 2006 Dirk Kuyt, is het levende bewijs dat het mogelijk is. Zijn naam prijkt voor altijd in de Feyenoord-annalen. Voldoende reden om de loopbaan van de verlosser in een tijdlijn te zetten. Van een veldje bij Quick Boys naar de kampioensschaal. Alles is rijkelijk geïllustreerd te lezen in een zeven paginaverhaal.

Bas Dost
Juist ene Lionel Messi zat hem dwars. Anders had Bas Dost na een superseizoen in het shirt van Sporting Clube de Portugal de Gouden Schoen gewonnen. Een gesprek met de boomlange aanvaller over zijn toekomst, Oranje en doelpunten. Heel veel doelpunten. "34 goals, in welke competitie je ook speelt, is gewoon een prestatie."

Ajax
Een lang voetbaljaar eindigde met een verloren Europese finale in Stockholm. Ajax deed bijna alles goed in de slotfase van het seizoen, maar stond aan het einde van de rit toch met lege handen. We volgden de pupillen van de afzwaaiende Peter Bosz in de laatste weken op de voet en spraken de hoofdrolspelers.

Zlatan Ibrahimovic
De knieblessure, die hij opliep tegen Anderlecht, heette loopbaanbedreigend te zijn. Niet voor Zlatan Ibrahimovic. Die wil nog vlammen. Bij Manchester United? In de Verenigde Staten? Wij deden een poging het geheim van Zlatan, op wie de ouderdom geen vat lijkt te krijgen, te ontrafelen. "Hij vertelde me dat hij in zijn jeugd op hoog niveau aan taekwondo heeft gedaan."

Transfercarrousel
Op 1 juli wordt de deur van de transfermarkt weer wagenwijd opengezwiept. We zijn er vroeg bij en bieden clubs uit binnen- en buitenland een scala aan interessante koopjes. Van prijzenknallers tot exclusieve deals. Bij de achttien clubs in de Eredivisie is van alles te vergaren.

Ryan Thomas
Straks staat zomaar Vladimir Poetin voor zijn neus. Ryan Thomas neemt met Nieuw-Zeeland deel aan de Confederations Cup in Rusland en mikt met The All Whites op de halve finale. De aanvallende middenvelder is stellig. "We willen niet meer als underdog worden gezien. Daar zijn we helemaal klaar mee."

Giovanni Troupée
Het behalen van Europees voetbal vormde de bekroning van een superjaar voor Giovanni Troupée. De 19-jarige rechtsback werkte zich op tot basiskracht en een lading topclubs volgt zijn verrichtingen op de voet. We namen met hem op plaats op een terras en vroegen uiteraard ook naar zijn toekomstplannen. "Die volgende stap wil ik gaan maken. Dat wil ik elke speler."

Nicolai Jörgensen
De verwachtingen waren niet hoog. Maar Nicolai Jörgensen speelde een cruciale rol in het winnen van de eerste landstitel van Feyenoord sinds 1999. De aanvaller kroonde zich tevens tot Eredivisietopscorer en MVP. Het verhaal van een nuchtere Deen, behalve direct na de kampioenswedstrijd op 14 mei in De Kuip.

En verder:
- Vrouweninternational Jill Roord
- Manager Mauricio Pochettino (Tottenham Hotspur) spreekt
- Push Sports
- Talent: Xavi Simons
- Cultheld: Tijani Babangida
- Legendarisch moment: Ajax wereldkampioen
- Legends: Karl-Heinz Rummenigge
- Superelf: Nico-Jan Hoogma
- Voetbalavonturiers: Serie 2
- Tweede Divisie: Niels Redert (Excelsior Maassluis)
- Columns: Scherpe blik & Kooigevecht

Abonnementen
Neem nu een abonnement op ELF Voetbal en ontvang iedere editie gewoon thuis. Abonnementen zijn er al vanaf €9,95. Klik hier voor een abonnement.

Magazine

Neem abonnement
Bestel online

We ontvangen graag feedback van enthousiaste lezers en abonnees. Neem snel contact op voor het ELF Voetbal Lezerspanel.

Inloggen
Nog geen account? Registreer je
Wachtwoord vergeten?