Deze maand in ELF Voetbal

ELF Voetbal editie 10, 2014

ELF VM gaat aan de bak in de Bundesliga

 

De Bundesliga. Misschien wel de beste competitie van de wereld. ELF Voetbal reisde af naar onze oosterburen en bezocht bijna alle Nederlanders die er hun brood verdienen. Daarnaast deze maand ook verhalen uit Praag, interviews met Nick Viergever, Guus Hupperts, het grootste Amerikaanse talent uit de Eredivisie en nog veel meer.

 

Maar ELF Voetbal Magazine nummer 10 belicht met name de Bundesliga. Onder meer door een exclusief interview met Arjen Robben. Na zijn terugkeer uit Brazilië, waar hij met Oranje als derde eindigde, werd er in de kleedkamer nauwelijks teruggeblikt op het WK. Ook al wonnen onze oosterburen de titel. "Ik heb er weinig van gemerkt, hier en daar een verdwaald vlaggetje en binnen het team is er nauwelijks op teruggekomen."

 

"Nederland en Duitsland hebben ook totaal geen invloed op elkaar gehad tijdens het WK, dat was anders geweest als we de finale tegen Duitsland hadden gehaald." Ook spreekt Robben over de moeizame seizoenstart, zijn eigen vakantie en zijn rol bij Oranje. En hoe zat het nu met hem en Robin van Persie? "Tijdens trainingen, in de bus, er zijn niet altijd camera's bij." Lees in de nieuwe editie wat zij daardoor hebben gemist.

 

Haagse Tommie Beugelsdijk streek deze zomer neer bij FSV Frankfurt in de Tweede Bundesliga. De cultheld van Midden-Noord moet het nu zonder zijn moeder zien te rooien. “Ik denk dat ik wel ken koken, ik heb het alleen nog nooit geprobeerd." En hij ontdekte een sport die Duitsers juist niet goed kunnen.

 

De één (Erik ten Hag) is trainer van het tweede team van het chique Bayern München, de ander (Ricardo Moniz) probeert te overleven bij volksclub 1860 München. ELF Voetbal Magazine bracht beiden een bezoek. "Deze stap is in alle opzichten goed voor mijn rijpingsproces, als mens en als trainer." Ook komt de Nederlandse aanwinst van Hertha BSC Berlin, Roy Beerens, aan bod in een interview.

 

Vanuit Hamburg werd Rafael van der Vaart aan een gesprek van tien vragen onderworpen. "Geloof me, dit HSV is een stuk sterker dan het HSV van vorig seizoen." Wat is eigenlijk de sterkste competitie waarin hij heeft gespeeld? "De Duitse." In ELF VM legt hij uit waarom. Ook gingen we op de koffie bij FC Augsburg. De club van onze landgenoten Paul Verhaegh en Marcel de Jong en de nieuwe spits Tim Matavz, die deze zomer over werd genomen van PSV.

 

"Als ik kijk hoe ik me nu voel en hoe ik me daar voelde, daar zit een verschil in. Ik voel me nu veel beter. Het is
puur een mentaliteitskwestie, ik heb het idee dat ik hier meer op mijn plaats ben." ELF Voetbal neemt ook alle achttien clubs uit de Weltmeisterliga nauwkeurig onder de loep en doet haar voorspelling.

 

Ook vier talentvolle spelers uit de Eredivisie staan in de schijnwerpers. Na vier jaar AZ vond Nick Viergever het mooi geweest in Alkmaar. Bij Ajax wil de verdedigende middenvelder annex centrumverdediger zich verder ontwikkelen, om de prijzen spelen en Champions League voetballen. Dat kan. Rubio Rubin is één van de grootste talenten van de Verenigde Staten en speelt sinds dit seizoen voor FC Utrecht. Hij is nog maar 18 jaar. A star is born.

 

Guus Hupperts voetbalde vanaf zijn achtste bij Roda JC en woonde zijn hele leven in Zuid-Limburg. De 22-jarige vleugelspits verkaste deze zomer naar AZ, een mooie aanleiding voor een spoedcursus 60 Jaar Betaald Voetbal in Alkmaar. Terence Kongolo speelde deze zomer op het WK, maar verdween daarna uit Oranje. De verdediger van Feyenoord blijft realistisch en strijdbaar. “Ik heb nog helemaal niets laten zien."

 

En verder:
- Struis van Huis: met PEC naar Praag
- Talent: Sandy Walsh (KRC Genk)
- Superelf: Michael Reiziger
- Legendarisch moment: Schalke 04 was vier minuten kampioen
- Wedstrijd van mijn leven: Arie Obdam (FC Volendam)

 

ELF Voetbal Magazine nummer 10 valt vandaag bij de abonnees op de deurmat en ligt tevens in de winkelschappen. Verkoopprijs: 4,95 euro.


Abonnementen
Neem nu een abonnement op ELF Voetbal en ontvang iedere editie gewoon thuis. Abonnementen zijn er al vanaf €9,95. Klik hier voor een abonnement.

 

Magazine

Neem abonnement
Bestel online

We ontvangen graag feedback van enthousiaste lezers en abonnees. Neem snel contact op voor het ELF Voetbal Lezerspanel.

Inloggen
Nog geen account? Registreer je
Wachtwoord vergeten?