Deze maand in ELF Voetbal

ELF Voetbal editie 6 2016

ELF Voetbal met de sterren van EURO 2016

 

ROMELU LUKAKU, HARRY KANE, ANTOINE GRIEZMANN, IVAN RAKITIC, MESUT ÖZIL, maar ook AREK MILIK en ADAM NEMEC. Allemaal willen ze komende maand schitteren op EURO 2016. En allemaal komen ze uitgebreid aan het woord in de nieuwe editie van ELF Voetbal.

 

Maar we verliezen ook onze eigen competitie niet uit het oog. Voor het tweede jaar op rij ging de schaal naar Eindhoven. Volledig terecht. PSV is de honderd procent kampioen. Lees waarom. Met een speciale vermelding voor professor doctor statisticus JETRO WILLEMS.

 

FOPPE DE HAAN heeft nu echt definitief een punt gezet achter zijn rijke trainerscarrière. De 72-jarige Fries gaat tijdens zijn pensioen niet achter de geraniums zitten. "Vuurland en Patagonië staan hoog op mijn verlanglijst." Maar zijn bucketlist behelst nog veel meer punten. Zo wil hij onder meer nog een muziekinstrument leren spelen.

 

WOUT WEGHORST heeft bijna zijn HBO-opleiding afgerond. "Ik denk dat ik nog steeds wel een buitenbeentje ben. Ook als je kijkt naar beleving." De spits van Heracles Almelo vertelt over de gelijkenis met Jamie Vardy, afgeketste transfer naar Cardiff City en zijn toekomst. "Als ik naar het buitenland ga, ga ik naar Engeland. Dat weet ik nu al. Daar kan ik ook naartoe. Twee of drie clubs zijn serieus."

 

ELF Voetbal legde alle achttien clubs in de EREDIVISIE onder een vergrootglas en inventariseerde de huidige stand van zaken op transfergebied. De conclusie: de technisch directeuren kunnen vol aan de bak. Het zijn verwarrende tijden voor AREK MILIK. Keert de Poolse aanvaller volgend seizoen terug in Amsterdam? Hij geeft uitkomst.

 

De tweede speler uit de Eredivisie op het komende EK is ADAM NEMEC. De bankzitter van Willem II debuteert met Slowakije op de continentale eindstrijd. "Op een gegeven moment ging het brandalarm af. Een dag later wist niemand zich te herinneren wat er was gebeurd." Op de EURO 2016-pagina's zijn ook andere bijzondere interviews te lezen. Zo ziet ANTOINE GRIEZMANN de ogen bij Frankrijk op zich gericht.

 

HARRY KANE vertelt over zijn grenzeloze ambities bij Tottenham Hotspur en de nationale ploeg van Engeland: "Ik denk dat ik er in Frankrijk wel een paar ga inschieten." ROMELU LUKAKU vormt de hoop in de punt van de aanval van de Rode Duivels. "We kunnen zeker Europees kampioen worden met dit elftal." MESUT ÖZIL verwacht dat dit toernooi het meest onvoorspelbare uit de historie zal worden en IVAN RAKITIC had ook voor Zwitserland kunnen uitkomen op het EK. Waarom hij voor Kroatië heeft gekozen, vertelt hij in ELF Voetbal.

 

CHRISTIAN FUCHS werd kampioen met Leicester City. "Als dat mogelijk is. Waarom zouden we dan niet met Oostenrijk Europees Kampioen kunnen worden?" ELF Voetbal zet ook de ELF redenen op een rij waarom België de nieuwe Europees Kampioen wordt.

 

En verder:
- Speelschema EK 2016
- Legendarisch moment: Angelos Charisteas
- Talent: Denzel Dumfries (Sparta Rotterdam)
- Cultheld: Lars Elstrup
- Superelf: Anthony Lurling
- Blikvanger 1: Feyenoord wint KNVB beker
- Blikvanger 2: Ajax verspeelt kampioenschap
- Vier pagina's Varia
- Columns van Geert Beckers, Jan-Hermen de Bruijn en Steven Kooijman

 

ELF Voetbal nummer 6 valt vandaag bij de abonnees op de deurmat. Het nummer, met als subtitel EURO 2016 Special, ligt ook in de winkelschappen van de bekende boekenzaken voor de voordeelprijs van 4,99 euro.

 

Abonnementen
Neem nu een abonnement op ELF Voetbal en ontvang iedere editie gewoon thuis. Abonnementen zijn er al vanaf €9,95. Klik hier voor een abonnement.

Magazine

Neem abonnement
Bestel online

We ontvangen graag feedback van enthousiaste lezers en abonnees. Neem snel contact op voor het ELF Voetbal Lezerspanel.

Inloggen
Nog geen account? Registreer je
Wachtwoord vergeten?