Deze maand in ELF Voetbal

ELF Voetbal editie 7 2016

ELF Voetbal met de top 100 duurste Nederlanders! En meer!

 

Wie is er meer waard? Arjen Robben, Georginio Wijnaldum, Kevin Strootman of Riechedly Bazoer? Het blijft een arbitraire vraag. Maar ELF Voetbal heeft de waarde van onze landgenoten aangegrepen voor een heuse top 100.

 

De transfercarrousel draait immers op volle toeren, tot de slotdag van augustus. Op basis van ervaring, leeftijd, contractduur en status hebben wij een TOP 100 van waardevolste spelers samengesteld. De hekkensluiter geven we hierbij al weg. Dat is Navarone Foor, die NEC verruilde voor aartsrivaal Vitesse.

 

TIMO LETSCHERT was niet goed genoeg voor Ajax en FC Groningen, maar inmiddels klopt de verdediger van FC Utrecht op de deur bij de nationale top. Letschert mocht zich ook melden bij Oranje. Daar wil hij uitblinken. "Ooit ben ik de beste Nederlandse verdediger."

 

Toen ANASS ACHAHBAR na de bekerwinst naar feestvierende Feyenoord-fans op de Coolsingel keek, verdwenen bij hem de laatste twijfels. De aanvaller gaat voor een nieuwe kans bij PEC Zwolle. Een openhartig interview. "Na zestien jaar sluit ik mijn hoofdstuk bij Feyenoord af. Ik heb alles geprobeerd, maar het is niet gelukt."

 

Op de slotdag van de Eredivisie veroverde PSV de landstitel en plaatste zich zo opnieuw voor de groepsfase van de Champions League, tot groot genoegen van directeur TOON GERBRANDS. "PSV moet eens in de drie, vier jaar overwinteren." Een monoloog over vijf pagina's.

 

ELF Voetbal bezocht ook het EK. Onder meer ZWEDEN werd aangedaan. En dan met name ZLATAN IBRAHIMOVIC. Dat leidde tot een portret van de excentrieke aanvaller, een zoon van immigranten die Zweden een nieuw gezicht gaf en een land inspireerde. Ook de andere komende tegenstander in de WK-kwalificatie, FRANKRIJK, werd bekeken. DIDIER DESCHAMPS, in 1998 nog Wereldkampioen, probeert zijn landgenoten weer te verenigen. Een zware taak zagen we.

 

Er was een tijd dat Belgische tv-zenders geen interesse hadden in duels van de Rode Duivels. Hoe anders is dat nu. BELGIË is een grote favoriet voor de titel. Een reportage. Sevilla won de Europa League voor het derde seizoen op rij en de Champions League-finale was opnieuw een Madrileens onderonsje. SPANJE regeert al jaren in Europese toernooien. Wat is het geheim achter het machtsvertoon? "In Spanje doen ze niet aan bierteams."

 

Kelle Roos stond op 30 mei op het bordes van Wembley. Met Wimbledon promoveerde hij naar de League One. De 24-jarige doelman verklaart het geheim achter de opmerkelijke stap hogerop en waar keept hij komend seizoen? Steven Bergwijn is over anderhalve week een van de sterren die Nederland onder 19 aan een goede prestatie op het EK moet helpen. "Wij gaan voor een finaleplaats", vertelt de PSV'er in een vier pagina interview.

 

Tenslotte een portret van de smaakmakers van het EK en een portret van legende Gerd Müller.

 

En verder:
Blikvanger: Marc Overmars
Legendarisch moment: Nigeria Olympisch Kampioen
Cultheld: Matt Le Tissier
Talent: Navajo Bakboord (Ajax)
Superelf: Jan Vennegoor of Hesselink
Varia: vier pagina's
Columns van Geert Beckers, Jan-Hermen de Bruijn en Steven Kooijman

 

ELF Voetbal nummer 7 valt vandaag bij de abonnees op de deurmat. Bovendien ligt de nieuwe editie in de winkelschappen en kent de voordelige prijs van 4,99 euro.

 

Abonnementen
Neem nu een abonnement op ELF Voetbal en ontvang iedere editie gewoon thuis. Abonnementen zijn er al vanaf €9,95. Klik hier voor een abonnement.

Magazine

Neem abonnement
Bestel online

We ontvangen graag feedback van enthousiaste lezers en abonnees. Neem snel contact op voor het ELF Voetbal Lezerspanel.

Inloggen
Nog geen account? Registreer je
Wachtwoord vergeten?