Deze maand in ELF Voetbal

ELF VoetbalNieuwste ELF Voetbal! Vanaf nu in de winkels!

ELF Voetbal ligt weer in de winkels! Deze maand spraken we met Oranje-international Nathan Aké, de jonge Ajacied Frenkie de Jong, FC Utrecht-aanwinst Cyriel Dessers en Eloy Room, keeper van Curaçao en Vitesse. Verder aandacht voor PSV-aankoop Hirving Lozano, de komende opponent van Oranje Frankrijk en de transferzomer!

NATHAN AKÉ
Zeven jaar nadat de toen vijftienjarige Hagenaar de jeugdopleiding van Feyenoord verruilde voor die van Chelsea, debuteerde hij in Oranje. Diep in zijn hart had Aké het voor de winterstop (bij Bournemouth) meer naar zijn zin dan erna (bij Chelsea). Het geduld is op. De tijd om iedere week te spelen is aangebroken.FRENKIE DE JONG
Anderhalf jaar na zijn komst van Willem II lijkt de definitieve doorbraak van Frenkie de Jong nabij. Met een plek op de reservebank neemt hij na de zomer geen genoegen meer. "Nou ja, als ik de rol van Donny van de Beek overneem, dan ben ik toch weer een plek opgeschoven."

LES BLEUS
Zweden bewees, met veel kunst en vliegwerk en een blunderende keeper Hugo Lloris, dat Frankrijk te verslaan is. Maar Oranje dient nu ín Parijs af te rekenen met De Haantjes. Verslaggever Geert Beckers ging op zoek naar een winnende recept en deed voor advies een beroep op voormalig wereldkampioen Emmanuel Petit.

CYRIEL DESSERS
Ze bestaan nog, voetballers die vrijwillig meewerken aan een interview. Wat heet! Cyriel Dessers reed effekes van Antwerpen naar Utrecht voor een gesprek met verslaggever Geert Beckers en liet zich door fotograaf Erwin Spek vereeuwigen voor de Domtoren. Amai, wat een klasbak!TRANSFERBLOOPERS
Die Graeme Souness. De manager van Southampton dacht dat hij de enige echte George Weah aan de lijn had. En die adviseerde Souness om zijn getalenteerde neefje Ali te contracteren. Deze Weah bleek echter een oplichter en Ali kon nog niet eens een skippybal raken. Zo'n verhaal dus.

JOHNNY WRAP
Er zijn voetballers die er ook nog wat naast doen. Dat wilde Sander Berends aan den lijve ondervinden. Hij bracht in Maastricht een bezoek aan het wraprestaurant van Nick Kuipers en Ramon Voorn. Berends belandde middenin de transfer van Kuipers naar ADO.

HIRVING LOZANO
Moreno out, Chucky in. De transfer van Hirving Rodrigo Lozano Bahena van Pachuca naar PSV lijkt op voorhand een voltreffer. De soepel scorende vleugelspeler geldt als een van de grootste beloften van het Mexicaanse voetbal. Doelmannen opgepast: Lozano beschikt over een verwoestend rechterbeen.

ELOY ROOM
Wat een seizoen voor doelman Eloy Room! Met Vitesse won hij de KNVB Beker, met Curaçao de Caribbean Cup. Voor zowel Vitesse als Curaçao de eerste prijs ooit. En dan begint half juli ook nog de Gold Cup in de Verenigde Staten, met De Zwarte Panter onder de lat.

EN VERDER:

BLIKVANGER I
BLIKVANGER II
WARMING-UP
TALENT: TIJN DAVERVELD
KARIM BENZEMA
COLUMN SCHERPE BLIK
DE AVONTURIERS II
SUPERELF: KHALID BOULAHROUZ
CULTHELD: KING KAZU
LEGENDARISCH MOMENT
BRAM VAN POLEN
PANINI LEGENDS
COEN DILLEN
TWEEDE DIVISIE: TIM EEKMAN
COLUMN: KOOIGEVECHT

Abonnementen
Neem nu een abonnement op ELF Voetbal en ontvang iedere editie gewoon thuis. Abonnementen zijn er al vanaf €9,95. Klik hier voor een abonnement.

Magazine

Neem abonnement
Bestel online

We ontvangen graag feedback van enthousiaste lezers en abonnees. Neem snel contact op voor het ELF Voetbal Lezerspanel.

Inloggen
Nog geen account? Registreer je
Wachtwoord vergeten?