Deze maand in ELF Voetbal

ELF Voetbal editie 10,2015

Nieuw ELF VM met Luuk, Sven, JP, Ricardo, Luka en Roel

LUUK DE JONG, SVEN VAN BEEK, JEAN-PAUL BOËTIUS, RICARDO KISHNA, LUKA ZAHOVIC en ROEL BROUWERS. Allemaal komen ze aan bod in de nieuwe editie van ELF Voetbal Magazine. Nummer 10 is vandaag verschenen.

 

LUUK DE JONG bewijst dit seizoen in het shirt van PSV opnieuw dat hij de Eredivisie is ontgroeid. De centrumspits en topscorer van de Eindhovenaren heeft zijn droom niet verloren. "Natuurlijk zou ik nóg een keer in de Premier League willen spelen", zegt hij in ELF Voetbal Magazine. "Mijn buitenlandse avonturen waren geen onverdeeld succes. Zéker niet mijn avontuur in Newcastle. De grootste oorzaak? Doordat ik daar een half jaar op 10 heb moeten spelen in plaats van op mijn eigen positie. Ik zou het zeker nog een keer willen overdoen."

 

Bij Feyenoord bekleedt de zelf opgeleide SVEN VAN BEEK een onbetwiste basisplaats. Al leek het daar niet op, toen zijn leeftijds- en teamgenoten van Feyenoord B2 na het seizoen doorschoven naar de B1 en Van Beek eenzaam achterbleef. "Dat heeft alles veranderd. Op het moment dat ik hoorde dat ik bleef zitten, was ik teleurgesteld. Ik was het er niet mee eens." Zijn ouders moesten eraan te pas komen om hem van stoppen te weerhouden.

 

Vorig seizoen was LUKA ZAHOVIC in de race voor de Golden Boy Award, de titel voor het grootste talent ter wereld. Daarnaast is hij de zoon van Zlatko Zahovic, de Johan Cruijff van Slovenië. Er rust nogal wat druk op de schouders van sc Heerenveens nieuwste parel. Hij komt uitvoerig aan het woord, onder meer over een beroemde vader. "Hij wilde dat ik hem als vader bleef zien en niet als de voetballer."

 

Met Adam Maher en Wesley Hoedt leverde AZ al twee groeibriljanten af aan topclubs. Nu staat er alweer een nieuwe lichting toppers in spe klaar. ELF Voetbal Magazine interviewde het vijftal DABNEY DOS SANTOS (19), JORIS VAN OVEREEM (21), RIDGECIANO HAPS (22), THOM HAYE (20) EN DERRICK LUCKASSEN (20). Trainer Frank de Boer gebruikte sinds zijn aanstelling bij AJAX in december 2010 liefst 26 verschillende spelers op de flanken. Het rendement is niet bijster hoog geweest, vooral niet in de Europese competities. Wat gaat er niet goed in Amsterdam?

 

ROEL BROUWERS is alweer bezig aan zijn achtste seizoen in de top van de Bundesliga. Als noeste stopper van Borussia Mönchengladbach overleefde hij alle stormen en debuteert hij dit seizoen op 33-jarige leeftijd in de Champions League. De Limburger is altijd nuchter gebleven. "Ik heb ook helemaal niets met Facebook en Twitter."

 

RICARDO KISHNA kan zich wel verplaatsen in de negatieve kritiek die hij voor de kiezen kreeg na zijn vertrek bij Ajax. "Voetbalsupporters praten rechtstreeks uit hun hart. Misschien, als ik in hun schoenen had gestaan, had ik wel hetzelfde gezegd. Als iemand zo graag weg wil, dan rot-ie maar op..." Met tachtig duels voor Feyenoord 1 achter zijn naam kreeg Rotterdammer JEAN-PAUL BOËTIUS sneren van gelijke strekking. "Natuurlijk is dat niet fijn. Maar de meeste mensen weten de ins en outs achter de reden van ons vertrek niet. Dan komen er negatieve reacties." De twee komen uitgebreid aan het woord.

 

ESMAT SHANWARY (GVVV), SHABIR ISOUFI (ASWH), OMID POPALZAY (Achilles'29), MILAD INTEZAR en ANOUSH DASTGIR (beiden FC Lienden) spelen in Nederland in betrekkelijke anonimiteit. Maar in het land dat zij als kind ontvluchtten zijn ze helden. Met Afghanistan zijn ze op weg naar het WK van 2018. "Onze vrouwelijke supporters mochten niet naar binnen."

 

Sinds dit seizoen beschikt Roda JC Kerkrade over drie Australische spelers. ELF Voetbal Magazine sprak met ROSTYN GRIFFITHS (27), DANIEL DE SILVA (18) en TOMI JURIC (24). "Ik stapte met twee koffers op het vliegtuig naar Europa. Waar ik terecht kwam? En wanneer ik terugkeerde? Ik wist het niet." Het drietal stelt zich voor.

 

YAYA TOURÉ is wellicht de meest ondergewaardeerde kracht in het Engelse topvoetbal. Dat voelt de veelscorende middenvelder van Manchester City ook zelf. "Iedereen in Afrika weet wie Lionel Messi is, maar in Europa kent niemand mij." Diverse betrokkenen komen aan het woord.

 

Voor de binnenlandse tv-rechten incasseerde de PREMIER LEAGUE al twee miljard euro. En als de schijn niet bedriegt, komt daar nog eens 1,3 miljard euro uit de buitenlandse markt bij. De competitie, die nog maar 25 jaar geleden op sterven na dood was, is hard op weg om de Primera División, Bundesliga, Serie A en Ligue 1 buitenspel te zetten. Hoe kreeg de Engelse league dat in godsnaam voor elkaar?


En verder:
- ELF VM Varia
- Legendarisch moment: Ierland - Nederland 1-0 (2001)
- Struis van Huis: op pad met nationale team Curaçao
- Superelf: Tim de Cler
- Talent: Jelle de Lange (FC Utrecht)
- De avonturen van SuperMario
- Gevallen ster: Uli Hoeness
- Cultheld: Gabriel Batistuta
- Columns van Jan-Hermen de Bruijn en Steven Kooijman

 

ELF Voetbal Magazine valt vandaag bij de abonnees op de deurmat en ligt in de schappen bij boekenzaken en de meeste supermarkten en tankstations in ons land. Ook nummer 10 kent de voordeelprijs van 4,95 euro.

 

ELF Voetbal Magazine nummer 9 ligt voor 4,95 euro in de winkelschappen en/of valt bij de abonnees op de deurmat.

 

Abonnementen
Neem nu een abonnement op ELF Voetbal en ontvang iedere editie gewoon thuis. Abonnementen zijn er al vanaf €9,95. Klik hier voor een abonnement.

Magazine

Neem abonnement
Bestel online

We ontvangen graag feedback van enthousiaste lezers en abonnees. Neem snel contact op voor het ELF Voetbal Lezerspanel.

Inloggen
Nog geen account? Registreer je
Wachtwoord vergeten?