Deze maand in ELF Voetbal

ELF Voetbal editie 03/04,2015

Jubileumnummer ELF Voetbal: de Eredivisie Top 400 en many more!


De 400e ELF Voetbal is verschenen. Een dubbeldik jubileumnummer met bijzondere verhalen, prachtige reportages en een uniek overzicht: de Eredivisie Top 400.

 

De beste spelers uit de periode van de eerste editie van ELF Voetbal in 1981 tot nu. Dat zorgt voor een zeer bijzondere lijst. In liefst veertig (!) pagina's komen alle sterren, internationals, clubiconen en waterdragers voorbij die in onze nationale competitie hebben rondgelopen. Het artikel heet ook niet voor niets 'Van Jan Jongbloed tot Danny Blind'. Waarbij de hekkensluiter op plek 400 (Jan Jongbloed) is genoemd, maar ook de winnaar: Danny Blind.

 

Over de afgelopen 24 Eredivisiejaren bekeken is de huidige assistent-bondscoach en toekomstig bondscoach de meest succesvolle speler. Vijf landstitels, vier KNVB bekers en drie Supercups sleepte hij binnen. Ook was hij Europees succesvol met Sparta. Daarom staat Blind terecht op één. Aanleiding ook voor een openhartig interview. “Achteraf had ik er spijt van dat ik toch niet nog een jaartje ben doorgegaan.”

 

In onze jubileumeditie komt ook Edwin van der Sar, beoogd algemeen directeur van Ajax, uitvoerig aan het woord in een vraaggesprek. "Ik kan me niet herinneren dat ik het als voetballer ooit zo druk heb gehad. Maar nu zit ik in een fase van mijn leven dat ik een uitdaging zoek en dat is Ajax zeker." We gingen ook op bezoek bij Bas Dost in Wolfsburg. De boomlange Drent heeft zijn draai gevonden en schiet ze er nu elk weekend wel heel gemakkelijk in. “Eindelijk ben ik waar ik wilde zijn, toen ik bij deze club tekende.”

 

Andrés Guardado werd na het WK van Mexico in Brazilië benaderd door PSV. Nu is hij de belangrijkste speler van de Eindhovenaren. Met een mooie uitdaging. "Geen van de clubs waar ik speelde, had de mogelijkheid om voor het kampioenschap te gaan. Daardoor staat er slechts één clubtitel van de Spaanse Tweede Divisie met Deportivo op mijn erelijst. Ik wilde dolgraag de druk van het spelen om de echte prijzen meemaken."

 

Bert van Marwijk geeft in een openhartig interview zijn visie over het voetbal nu en onthult dat hij diverse mogelijkheden had om opnieuw als trainer aan de bak te kunnen. "Ik denk weleens: ik hoop niet dat clubs me ooit nog bellen. Dan hoef ik tenminste ook geen beslissing te nemen.” In het ELF Talentenforum spreken Roy Makaay, Art Langeler, Ronald de Boer en Bert Konterman zich uit over de talentvolle lichtingen in ons land.

 

De overname van ADO Den Haag door het Chinese bedrijf Vansen United kreeg veel (negatieve) aandacht. Maar wat is het echte verhaal? Dat is te lezen in een uniek zevenpagina artikel. Net zoals een duo-interview met twee boezemvrienden, die nu allebei in het hoge noorden actief zijn. Albert Rusnák speelt bij FC Groningen, Sinan Bytyqi bij SC Cambuur. Maar allebei werden ze opgeleid bij Manchester City.

 

Ben Sahar van Willem II is naar Nederland gekomen om te blijven. De Israëlische voetbalnomade blikt terug op zijn zwerftocht en kijkt vooruit. Hans Kraay junior vertelt over de elf mensen, die hem tijdens zijn voetballoopbaan op welke wijze niet onberoerd lieten. AZ won zes jaar geleden de landstitel. Waar zijn de hoofdrolspelers van destijds gebleven? Een overzicht.

 

ELF Voetbal maakte ook een reportage bij Vitesse, dat het goede spoor heeft gevonden. Hoe kan dat? Wat is er gebeurd? Technisch directeur Mohammed Allach blikt ook vooruit op de toekomst. Daarbij staat één aandachtspunt centraal: jeug! Tevens een portret van Harry Kane, de sensatie van Tottenham Hotspur. Tenslotte welke elf duels in de historie zijn omgekocht, maar is het bewijs daarvan tot dusver nooit gevonden?

 

En de bekende rubrieken:
- Struis van Huis: de Old Firm in Glasgow
- Legendarisch moment: Johan Cruijff in het shirt van AC Milan
- Gevallen ster: Gianluigi Lentini
- Talent: Timothy Fosu-Mensah (Manchester United)
- Superelf: Richard Witschge
- Cultheld: Alexandre Lacazette
- Rellen top 11: Diego Simeone
- Dreamteams: Tachtigers
- De avonturen van SuperMario
- Blikvanger: Leo Messi is back in town
- En natuurlijk de Varia en de columns van hoofdredacteuren Steven Kooijman en Martijn Mooiweer

 

Het extra dikke jubileumnummer 3/4 van ELF Voetbal Magazine valt vandaag bij de abonnees thuis op de deurmat. Ook ligt ie te pronken in de winkelschappen. 132 pagina’s voor de voordeelprijs van 5,95 euro.

 

Abonnementen
Neem nu een abonnement op ELF Voetbal en ontvang iedere editie gewoon thuis. Abonnementen zijn er al vanaf €9,95. Klik hier voor een abonnement.

Magazine

Neem abonnement
Bestel online

We ontvangen graag feedback van enthousiaste lezers en abonnees. Neem snel contact op voor het ELF Voetbal Lezerspanel.

Inloggen
Nog geen account? Registreer je
Wachtwoord vergeten?