Deze maand in ELF Voetbal

ELF Voetbal editie 02,2015

Nieuwe ELF VM: de 100 machtigste voetbalmannen/vrouwen

 

Wie is de machtigste voetbalman of vrouw van Nederland? Het antwoord is te lezen in de nieuwe editie van ELF Voetbal Magazine.

 

Nummer 2, februari 2015, ligt vanaf vandaag weer in de winkelschappen en/of valt bij de abonnees op de deurmat. Daarin het jaarlijkse overzicht van de 100 belangrijkste voetbalmannen (en -vrouwen) van Nederland. Met deze keer een oude bekende, die terugkeert op plek één en die andere grootheid van de troon stoot. In de volledige lijst weer vele spectaculaire stijgers en dalers. En uiteraard diverse nieuwe binnenkomers. De hoogste op nummer 50, afkomstig uit China. De rij wordt gesloten door Barbara Barend.

 

Daarbuiten dook ELF Voetbal Magazine in de materie van Financial Fair Play. Het initiatief, geïntroduceerd om de excessen in voetballand aan banden te leggen, is nu bijna vier jaar van kracht. We maakten een (keiharde) analyse.

 

Uiteraard ontbreken ook de interviews en reportages niet. We gingen op bezoek bij Ricky van Wolfswinkel in Saint-Etienne. De centrumspits, gehuurd van Norwich City, leeft weer helemaal op bij Les Verts. "We hebben een kans om kampioen te worden." Over beren als tegenstander, een terugkeer in Oranje en de Johnny Rep-kamer.

 

Karim El Ahmadi keerde uit Engeland terug om met Feyenoord kampioen te worden. Dat gaat waarschijnlijk niet gebeuren. "We waren zoveel verder geweest als we onze selectie in de zomer al compleet hadden gehad." Hij blikt ook terug op zijn vorige avontuur in Rotterdam. "De liefde kwam toen niet van beide kanten."

 

Jairo Riedewald vormt een belangrijke pion in het Ajax dat over twee jaar weer internationaal moet gaan oogsten. "We willen de elite gaan uitdagen." Maar dan wel als middenvelder. "Linksback is gewoon niet mijn positie."

 

Toon Gerbrands is nu een halfjaar algemeen directeur van PSV. In Eindhoven trekt hij zijn succesformule door. "Alles draait om winnen. De eerste plaats is de enige plaats die telt. Mensen snappen niet dat ik zo extreem kan zijn. Zeker mijn vrouw niet."

 

Na 44 jaar bracht Sergio Agüero bijna hoogstpersoonlijk weer de landstitel naar Manchester City. Een portret van de koele Argentijnse doelpuntenmachine. RKC Waalwijk staat niet alleen onderaan in de Jupiler League. De Brabantse club voert ook een strijd op leven en dood. Helemaal zeker van een voortbestaan is de club niet. Hoe heeft het zover kunnen komen?

 

Bartholomew Ogbeche is de huidige topscorer van SC Cambuur. "Ik voel me weer de kleine beer van PSG." De carrière van de Nigeriaanse spits had heel anders kunnen lopen. Een verhaal over dictatoriale trainers, valse voorzitters en louche zaakwaarnemers.

 

Ook zetten we de elf grootste overlopers ooit op een rij. Wie zijn de grootste mondiale judassen ever? Ook keken we rond in Duitsland. Is Manuel Neuer de beste keeper van de wereld? En wat maakt hem zo goed? We vroegen het bij kenners Dennis Gentenaar, Hans van Breukelen en Orlando Engelaar. Struis van Huis bezocht de stadsderby van Rome tussen AS en Lazio.

 

En uiteraard de bekende rubrieken:
- Blikvanger: Francesco Totti (AS Roma)
- Gevallen ster: Luc Nilis
- Talent: Dabney dos Santos (AZ)
- De avonturen van SuperMario
- De verzamelaar: Jimmy Tigges (voetbalplaten)
- Dreamteams: Vergane glorie
- De rellen Top 11: Franck Ribéry
- Legendarisch moment: De 'eigen Tor' van Michel Valke
- Wedstrijd van mijn leven: Robert Gehring (Ajax - Real Zaragoza)
- Cultheld: Charlie Austin (Queens Park Rangers)
- Superelf: André Ooijer
- Columns van Martijn Mooiweer en Steven Kooijman

 

ELF Voetbal Magazine nummer 2 van 2015 valt vandaag bij de abonnees binnen op de deurmat. Ook ligt het februari-nummer in de winkelschappen voor de prijs van 4,95 euro.


Abonnementen
Neem nu een abonnement op ELF Voetbal en ontvang iedere editie gewoon thuis. Abonnementen zijn er al vanaf €9,95. Klik hier voor een abonnement.

 

Magazine

Neem abonnement
Bestel online

We ontvangen graag feedback van enthousiaste lezers en abonnees. Neem snel contact op voor het ELF Voetbal Lezerspanel.

Inloggen
Nog geen account? Registreer je
Wachtwoord vergeten?