Deze maand in ELF Voetbal

ELF Voetbal editie 11, 2016

Nu verkrijgbaar: de nieuwste editie van ELF Voetbal!

De nieuwste editie van ELF Voetbal Magazine ligt vanaf nu in de winkels en is online verkrijgbaar via www.magzine.nu. Ajacied Donny van de Beek siert de cover van ELF Voetbal Magazine. Van de Beek vertelt uitgebreid over zijn rol bij Ajax en zijn band met Sjaak Swart. Verder aandacht voor  Jonathan de Guzman, Jan-Arie van der Heijden, Robert Mühren, Pelle van Amersfoort, Stefano Lilipaly, Edson Braafheid, Marco Reus, Bobby Charlton, Oleksandr Zinchenko en Nice & AS Monaco.


DONNY VAN DE BEEK

De concurrentie nam af, de speelkansen groeiden explosief. Het was een aangename transferperiode voor Donny van de Beek, die vastberaden is om de laatste stap te zetten naar een vaste basisplaats bij Ajax. En snel ook. "Het maakt me niet uit wie moet wijken voor mij."

MARCO REUS
Kijk, zó doe je dat dus, terugkeren van een slepende blessure. Marco Reus speelt alsof hij niet is weggeweest. Hij liet in de eerste weken na zijn langverwachte rentree meteen zien wat de trouwe fans van Borussia Dortmund al die tijd gemist hebben. "Ik heb de afgelopen maanden behoorlijk wat tijd gehad om na te denken."

JAN-ARIE VAN DER HEIJDEN
Van fluitconcerten naar gejuich wanneer hij de middenlijn oversteekt en een schaar maakt. Jan-Arie van der Heijden is dit seizoen bij Feyenoord uitgegroeid tot een basisspeler en de moderne variant van een cultheld. Een met twee bijnamen. Een gesprek over wennen aan Rotterdam, zijn karakter, vrienden en reizen.EDSON BRAAFHEID
Van de energie die hij tijdens zijn carrière stak in het herstellen van tegenslagen kun je een middelgrote doorzonwoning een jaar verwarmen. Edson Braafheid maakt van zijn valkuil zijn kracht en zet de eerste stappen richting een nieuwe carrière. Een carrière als voetbaldokter.

PELLE VAN AMERSFOORT
Hij houdt van jagen, zo vertelde Pelle van Amersfoort ons toen we het twintigjarige talent van sc Heerenveen vroegen wat hij graag in zijn vrije tijd doet. Een aanvaller die graag de Friese bossen induikt op zoek naar sporen van dieren. Dat wilden we graag van dichtbij zien.

STEFANO LILIPALY

Het ene moment staat hij op het kunstgrasveld van Telstar in Velsen-Noord, voor een paar duizend toeschouwers. Even later scanderen tienduizenden kelen zijn naam in een kolkende voetbaltempel in de Filipijnen. Stefano Lilipaly heeft er opeens miljoenen supporters bij. Zijn even wonderlijke als aangrijpende verhaal.

OLEKSANDR ZINCHENKO
Met lijm en een schaar knutselde Oleksandr Zinchenko als kind een foto van hemzelf met Andriy Shevchenko in elkaar. Inmiddels is er een échte foto, al is die lang niet zo magisch. Het gehuurde toptalent van PSV vertelt over Shevchenko als bondscoach, een vervelende paspoortaffaire en zijn liefde voor Oekraïne.

JONATHAN DE GUZMAN
Nee, Napoli hoeft hem echt niet meer te bellen. Feyenoord wel. Graag zelfs. Na een turbulente periode in Napels speelt Jonathan de Guzman zich bij Chievo Verona weer in de picture. Met een doel. "Volgend seizoen met Feyenoord in de Champions League, dat zou echt top zijn."

VERDER:
- SUPERELF: VAN DER LEEGTE
- COLUMN: SCHERPE BLIK
- LEGENDS: SIR BOBBY CHARLTON
- TRAINERS IN BETERE TIJDEN
- CÔTE D'AZUR OPENT DE AANVAL
- TALENT: DOGUCAN HASPOLAT
- CULTHELD: TERRY BUTCHER 
- LEGENDARISCH MOMENT
- AJAX EN HET IJZEREN GORDIJN
- RAAD VAN AAD
- COLUMN: KOOIGEVECHT

 

 

Abonnementen
Neem nu een abonnement op ELF Voetbal en ontvang iedere editie gewoon thuis. Abonnementen zijn er al vanaf €9,95. Klik hier voor een abonnement.

Magazine

Neem abonnement
Bestel online

We ontvangen graag feedback van enthousiaste lezers en abonnees. Neem snel contact op voor het ELF Voetbal Lezerspanel.

Inloggen
Nog geen account? Registreer je
Wachtwoord vergeten?