Deze maand in ELF Voetbal

ELF Voetbal editie 11, 2016

ELF Voetbal met onverstoorbare profs, comebackkids en goudhaantjes


Bertrand Traoré en natuurlijk Luis Suárez. Goudhaantjes van het meest pure soort. Rafael van der Vaart en Jens Toornstra staan weer (bijna) op hun oude uitblinkniveau. En Joshua Brenet en Kevin Strootman, twee harde werkers die nooit verzaken. Deze maand komen ze allemaal uitgebreid aan bod in de nieuwe ELF Voetbal.

 

Een bijzonder mens met een bijzonder verhaal. Dat is BERTRAND TRAORÉ. Hij verloor al op jonge leeftijd zijn vader en groeide op in Burkina Faso met zijn moeder, twee broers en zus. Nu wil hij bij Ajax kampioen worden. "Ik vond en vind dat ik klaar ben voor Chelsea. Ik zag de verhuur totaal niet aankomen."

 

LUIS SUÁREZ mocht op 20 oktober de Gouden Schoen in ontvangst nemen. ELF Voetbal was erbij en sprak de Europees topscorer van het jaar. Voldaan is hij niet. "Ik heb er altijd van gedroomd om de Champions League te winnen met FC Barcelona. Ook nu ik dat gedaan heb, bestaat die ambitie nog steeds."

 

KEVIN STROOTMAN bleef op de bank tijdens EURO 2012, miste het WK in Brazilië door een knieblessure en zat net als heel Nederland tijdens het EK in Frankrijk voor de tv. Het WK in Rusland wil hij absoluut niet missen. "We moeten de mensen weer trots maken op dit Oranje." En hoe staat het eigenlijk met die knie?

 

JENS TOORNSTRA speelde vorig seizoen nog met Jong Feyenoord tegen de beloften van SC Cambuur. Nu is hij weer een vaste waarde. Een gesprek over zijn wederopstanding. "Misschien hebben de aankopen mij onbewust scherper gemaakt, het is iets ongrijpbaars." Allemaal hebben ze hun eigen verhaal: de zes JAPANse voetballers uit de Jupiler League en Tweede divisie. Ze kwamen op verzoek van ELF Voetbal bijeen in een Japans restaurant. Een verhaal over gelukszoekers. "Wat ons opvalt? In Nederland is iedereen lang."

 

Bij VfL Wolfsburg staat JEFFREY BRUMA bekend als Herr der Lufte. In eigen land krijgt de international van Oranje veel kritiek over zich heen. Kritiek van de buitenwacht raakt Bruma niet meer. Hij is ouder en wijzer. "Drie jaar geleden had ik hem in een houdgreep genomen."

 

Terugknokken uit een ogenschijnlijk geslagen positie. JOSHUA BRENET is al jaren een vertrouwd gezicht bij PSV, maar pendelt vaak tussen het veld en de bank. Brenet leerde omgaan met tegenslagen. "Op zulke momenten sleepte mijn moeder me erdoorheen."

 

ELF Voetbal ging op bezoek bij RAFAEL VAN DER VAART in Denemarken. "Bij FC Midtjylland ben ik nu een soort boegbeeld. Ach ja, ik probeer gewoon mijn steentje bij te dragen hier. Deze club bestaat pas sinds 1999, dat kun je je bijna niet voorstellen hè?" Over tien paraplu's, zijn fitheid en data en statistieken.

 

ENES ÜNAL is de absolute topscorer van FC Twente. We vroegen vier direct betrokkenen naar de kracht van de Turkse international in Enschede. Wereldreiziger HENRIK OJAMAA is nog maar 25 jaar, maar de Estse international speelde al voor elf profclubs in zeven landen. Nu draagt hij het shirt van Go Ahead Eagles. Een verhaal vol anekdotes.

 

FORTUNA SITTARD is sinds dit seizoen in buitenlandse handen. ELF Voetbal zag van dichtbij dat Isitan Gün weer nieuwe hoop in Limburg brengt. MARCOS ASENSIO WILLEMSEN is Spaans international, maar had ook net zo goed voor Nederland kunnen kiezen. Een portret. In de rubriek Legends deze keer het verhaal van RONALDO. Inderdaad, de dikke uit Brazilië.

 

En verder:
- Legendarisch moment: Klasse van Koeman
- Superelf: Arno Arts
- Talent: Rody de Boer (ADO Den Haag)
- Cultheld: Christian Gyan
- Blikvanger: Feyenoord - Ajax
- Columns van Geert Beckers, Jan-Hermen de Bruijn en Steven Kooijman

 

ELF Voetbal nummer 11 valt vandaag bij de abonnees op de deurmat en ligt in de winkelschappen. Deze maand voor de voordeelprijs van 4,99 euro.

 

Abonnementen
Neem nu een abonnement op ELF Voetbal en ontvang iedere editie gewoon thuis. Abonnementen zijn er al vanaf €9,95. Klik hier voor een abonnement.

Magazine

Neem abonnement
Bestel online

We ontvangen graag feedback van enthousiaste lezers en abonnees. Neem snel contact op voor het ELF Voetbal Lezerspanel.

Inloggen
Nog geen account? Registreer je
Wachtwoord vergeten?