Deze maand in ELF Voetbal

ELF Voetbal editie 12, 2014

Nieuwe ELF Voetbal Magazine: Engeland Special


Het walhalla van het voetbal. Dat is natuurlijk Engeland. Waar baby's met een voetbal in de hand worden geboren. Nu de donkere dagen naderen, besteedt de nieuwste editie van ELF Voetbal Magazine veel aandacht aan het voetbal aan de andere kant van de Noordzee.

 

Nummer twaalf van 2014 is sowieso een bijzonder nummer. Het eerste, waarin het gestopte Voetbal Focus is samengevoegd met ELF Voetbal Magazine. Daardoor een gerestylde opmaak, enkele speelsere artikelen en een aantal nieuwe rubrieken. Rubrieken die de vaste lezer van Voetbal Focus al kende.

 

Voor de Engeland Special ging ELF Voetbal Magazine op bezoek bij Ronald Koeman, de succestrainer van Southampton. In Zeist achtten ze hem een halfjaar geleden nog te licht voor het bondscoachschap. Nu worden zijn kwaliteiten wel op de juiste waarde geschat. "Ik ben helemaal klaar met de KNVB." In het verhaal blijkt ook met bondscoach Guus Hiddink.

 

Na een dramatische competitiestart haalde Louis van Gaal Ajacied Daley Blind naar Manchester United. Sindsdien is de 24-jarige Amsterdammer basisspeler op Old Trafford. "Dit aanbod kon ik niet weigeren. En ja, ik wil best het vuile werk voor Di María opknappen." ELF VM ging ook op bezoek bij Salford City, inmiddels voor de helft eigendom van de befaamde 'Class of 98' en rebellenclub FC United of Manchester. Prachtige reportages vloeiden daar uit voort.

 

Ook waren we te gast bij Sheffield Wednesday. Nog niet zo lang geleden speelden Royston Drenthe en Glenn Loovens voor Real Madrid en Celtic, maar anno 2014 ziet het voetballeven van het tweetal er iets anders uit. In Sheffield jagen de twee ex-Feyenoorders op eerherstel. Ieder op zijn eigen manier.

 

Was de keuze van Dusan Tadic, Graziano Pellè en Toby Alderweireld voor Southampton wel verstandig? Die vraag werd deze zomer vaak gesteld. Het antwoord: yes. “Dit is niet normaal... Het is november en we staan tweede in de Premier League!", zegt Alderweireld. "Ik vraag me dagelijks af: waar ben ik in terechtgekomen, gebeurt dit echt?"

 

Met een koffer vol verwachtingen vertrok Arsenio Halfhuid zes jaar geleden naar Aston Villa. Net als veel jonge landgenoten kwam hij van een koude kermis thuis. "Met tien andere jongens kreeg ik te horen dat ik weg moest."

Daarnaast ook aandacht voor de Nederlandse topclubs uiteraard. Eigenlijk wil Ricardo van Rhijn niet meer worden herinnerd aan het afgelopen seizoen. Kampioen werd de Ajacied wel, maar daar was alles ook mee gezegd. "Op een gegeven moment kwam ik in een negatieve spiraal terecht, waar ik niet meer uitkwam." Geen vorm, geen WK. Dit seizoen is alles echter anders.

 

Georginio Wijnaldum is de onbetwiste leider van PSV, de club die volgens velen de titelregen van Ajax gaat beëindigen. "Ik wil kampioen worden en mijn medespelers in die drive meesleuren." We gingen ook op zoek bij Ryo Miyaichi in Enschede. De Japanse vleugelspits moet het in Enschede nog waarmaken. “Bij Feyenoord viel alles op zijn plaats. Door allerlei oorzaken heb ik dat gevoel nooit meer gehad.”

 

In het kader van de Engeland Special natuurlijk nog de nodige UK onderwerpen. Een opmerkelijk portret van Newcastle United-eigenaar Mike Ashley, overspelige spelers aan de andere kant van de Noordzee, het bijzondere levensverhaal van Raheem Sterling. En een overzicht van Voetbalmaand December, welke duels in de Premier League moeten we komende maand zeker bekijken? Struis van Huis bracht een bezoek aan Old Trafford, het befaamde onderkomen van Manchester United.

 

Natuurlijk ontbreken ook de bekende rubrieken niet:
- Superelf: Beste Nederlands elftal ever uit Premier League
- Gevallen ster: Paul Gascoigne
- Rellen Top 11: Arsène Wenger
- Cultheld: George Best
- Dreamteam: Lads versus Wags
- De Verzamelaar: Hans de Roon, Sunderland-verzamelaar
- Talent: Rodney Kongolo (Manchester City)
- Wedstrijd van mijn leven: Ugur Yildirim (Engeland – Nederland)
- De avonturen Super Mario
- Legendarisch moment: de pirouette van Dennis Bergkamp
- Columns van hoofdredacteurs Steven Kooijman en Jan-Hermen de Bruijn en redacteur Martijn Mooiweer

 

ELF Voetbal Magazine nummer 12 valt vandaag bij de abonnees in de brievenbus en ligt natuurlijk in de winkelschappen van de bekende zaken. De vernieuwde editie kost 4,95 euro.


Abonnementen
Neem nu een abonnement op ELF Voetbal en ontvang iedere editie gewoon thuis. Abonnementen zijn er al vanaf €9,95. Klik hier voor een abonnement.

 

Magazine

Neem abonnement
Bestel online

We ontvangen graag feedback van enthousiaste lezers en abonnees. Neem snel contact op voor het ELF Voetbal Lezerspanel.

Inloggen
Nog geen account? Registreer je
Wachtwoord vergeten?