Deze maand in ELF Voetbal

ELF Voetbal editie 06,2015

ELF Voetbal Magazine eert de seizoenshelden

 

NEYMAR speelt dit seizoen een enorm belangrijke rol binnen de succesformatie van FC Barcelona. De Braziliaanse international wordt in de nieuwe editie van ELF Voetbal Magazine volledig geanalyseerd. "Ik dacht eerst dat het niet zou werken, drie van zulke grote spitsen samen in de aanval."

 

"Maar ik ben daar snel op teruggekomen", vertelt Piet de Visser, talentenontdekker bij uitstek, in nummer 6. "Het is geweldig om ze samen te zien schitteren. Ze vullen elkaar perfect aan. En ze blijken ook sociaal, gezien hun samenspel. Ze gunnen elkaar succes. En dat is heel belangrijk. De grootsheid van Messi houdt Neymar en Suarez met de voeten op de grond. Hij is een crack. Die twee zijn dit seizoen echt opgebloeid door Messi." In ELF Voetbal Magazine een vijf paginaverhaal over Neymar.

 

Viktor Fischer maakte net voor het einde van het seizoen zijn rentree in het shirt van Ajax. Veertien maanden stond hij aan de kant. "Ik denk dat we op het medische vlak altijd hebben geprobeerd om er verstandig mee om te gaan. Om niets overhaast te doen. Er is altijd gekeken wat het beste voor mij was, daar ben ik van overtuigd. Dan kunnen er verkeerde keuzes worden gemaakt."

 

De Deense aanvaller vertelt wat er in de tussentijd allemaal in zijn hoofd rondging en hoe vaak hij de pijn verbeet. "Maar ik móest van mezelf doorgaan. Natuurlijk, ik had ook zonder pijn op halve kracht kunnen trainen, maar wat heb je daar nou aan?" In de nieuwe ELF Voetbal Magazine vertelt hij ook over de oprechte contacten met bondscoach Morten Olsen en zijn zomerse internationale programma.

 

Wesley Hoedt
Wat goed is, komt snel. Wesley Hoedt had slechts 26 competitieduels voor AZ nodig om een transfer af te dwingen naar SS Lazio. Daar hoopt de centrale verdediger komend seizoen een defensief duo te vormen met Stefan de Vrij. Kan de Alkmaarder de stijgende lijn in de Serie A doorzetten? "Ik keek tot vorig jaar niet vaak naar het Italiaanse voetbal. Nu ik het volg, zie ik dat de Serie A gewoon een hele mooie competitie is."

 

"Het Italiaanse voetbal zit duidelijk weer in de lift. Ze doen het niet voor niets steeds beter in de Europese bekercompetities. Juventus staat nu ook in de Champions League-finale. Als je ook ziet welke topspelers in Italië actief zijn, dan wordt daar echt op het hoogste niveau gespeeld." Tjaronn Chery won afgelopen maand met FC Groningen de KNVB beker. Hij vindt het geen probleem om langer in het hoge noorden te blijven, maar een stap lonkt.

 

"Mijn geduld wordt misschien wel beloond. Het liefst wil ik naar een club uit de Premier League of de Bundesliga. Ik heb een goed seizoen gedraaid en er was al eerder interesse vanuit Duitsland en Engeland. Rusland vind ik ook een mooie competitie. En een mooi avontuur. Kijk maar naar Quincy Promes. Die doet het nu ook goed daar."

 

Heerenveense tandem
sc Heerenveen beschikt weer over een unieke Zweedse tandem. Simon Thern en Sam Larsson zijn serieus en weten waarvoor ze naar Friesland zijn gekomen. Eerstgenoemde heeft het niet gemakkelijk met Jonas Thern als vader. "Het is vervelend altijd weer met je vader vergeleken te worden. Hoe begrijpelijk ook. Onze band lijdt er niet onder. Hij ziet al mijn wedstrijden op televisie en na afloop bellen we altijd even." Larsson stond al in de belangstelling van PSV. Zijn visie daarover geeft hij in het dubbelinterview in ELF Voetbal, waarbij beiden op zeven stellingen antwoorden.

 

Vivianne Miedema strijdt vanaf 6 juni met de Oranje Leeuwinnen op het WK in Canada. De aanvalster van FC Bayern München blikt vooruit. Dirk Kuijt keert dit seizoen terug bij Feyenoord. Wordt het een comeback in de geest van Frank Rijkaard of Mark van Bommel? Ervaringsdeskundigen geven antwoord. Daarnaast ook een artikel over de treurmars in de Champions League. Hoe kon de Eredivisie zo afglijden in twintig jaar tijd?

 

Hoofd opleidingen Art Langeler maakt vanaf De Herdgang een tussenbalans over de jeugdteams van PSV en blikt vooruit. "We gaan Ajax straks evenaren of zelfs voorbij." Legende Steven Gerrard nam deze week afscheid van de Engelse velden. Een prachtig portret van een clubicoon. Ook het rapport van Louis van Gaal na een jaar Manchester United. Danny Blind, Marcel Brands, Willem Vissers en Aad de Mos aan het woord over een gevecht tussen filosofie en geld. Tenslotte Vitalijs Maksimenko. De Let van VVV-Venlo droomde ervan om te spelen tegen Arjen Robben? Op 12 juni krijgt hij tegen Oranje een andere opponent. "Jullie strijden voor plek drie, maar wij ook!"

 

En verder:
- Talent: Mink Peeters (Real Madrid)
- Gevallen ster: Giorgi Chinaglia
- Cultheld: Carles Busquets
- Superelf: Andy van der Meijde
- Legendarisch moment: De bh-viering van Brandi Chastain
- Dreamteams: Transferwindows
- Struis van Huis: Tussen Calella en Camp Nou
- De avonturen van Super Mario
- Blikvanger: Afscheid Memphis Depay & Georginio Wijnaldum
- Varia
- Columns van hoofdredacteuren Jan-Hermen de Bruijn en Steven Kooijman

 

Abonnementen
Neem nu een abonnement op ELF Voetbal en ontvang iedere editie gewoon thuis. Abonnementen zijn er al vanaf €9,95. Klik hier voor een abonnement.

Magazine

Neem abonnement
Bestel online

We ontvangen graag feedback van enthousiaste lezers en abonnees. Neem snel contact op voor het ELF Voetbal Lezerspanel.

Inloggen
Nog geen account? Registreer je
Wachtwoord vergeten?