Deze maand in ELF Voetbal

ELF Voetbal editie 07,2015

Nieuwe ELF VM blikt vooruit met onze Oranje-sterren


ROBIN VAN PERSIE over zijn toekomst, RON VLAAR over zijn toekomst en DAVY PRÖPPER over zijn toekomst. In de nieuwe editie van ELF Voetbal Magazine wordt met onze nationale sterren al vooruitgekeken naar het nieuwe seizoen.

 

De nieuwe editie, nummer 7, valt vandaag bij de abonnees in de brievenbus en ligt in de winkelschappen van de bekende supermarkten en boekenzaken. Robin van Persie vertelt tot zijn veertigste te willen voetballen. Op welk niveau maakt de nu 32-jarige Rotterdammer niet eens zoveel uit. Blijft hij bij Manchester United? "Ik heb tijdens mijn vakantie iets om over na te denken."

 

Het contract van Ron Vlaar bij Aston Villa loopt komende week af. Waar ligt de toekomst van de centrale verdediger? "Ik ben nog altijd zéér ambitieus. Ik vind de Bundesliga naast de Premier League ook een mooie competitie. Ik denk dat het Duits voetbal mij meer ligt dan het Spaanse of Italiaanse."

 

Pröpper, Chery, Berghuis en Ziyech
Davy Pröpper wordt begeerd door vele clubs. Hij vertelt ook over zijn goede gevoel bij Oranje. "Dat ik afviel voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland doet aan dat gevoel niets af." De andere nieuwe Oranje-talenten komen eveneens aan het woord. Steven Berghuis ("Ik lever mijn situatie bij AZ niet zomaar in hoor"), Tjaronn Chery ("Sportief gezien wil ik een stap maken") en Hakim Ziyech spreken over hun toekomst. Laatstgenoemde ook over zijn keuze voor Oranje. "Vanuit Marokkaanse hoek heb ik zeker negatieve reacties ondervonden. Zeker op social media."

 

Klaas-Jan Huntelaar kan terugkijken op een roerig seizoen met ontslagen trainers, weggestuurde spelers, muitende fans en liefst 1196 minuten zonder goal. Hoe beleefde The Hunter die roerige tijden? "Nee, ik heb geen spijt van mijn contractverlenging. Eens in de zoveel jaar gaat het gewoon wat minder."

 

Ook spraken we Anwar El Ghazi. De vleugelspits van Ajax kende een veelbelovende start van het afgelopen seizoen. Daarna verliep de jaargang met pieken en dalen. Na een zeer teleurstellend toernooi met Jong Oranje in Toulon weet Anwar El Ghazi inmiddels hoe snel de stemming kan omslaan. "Ik heb nog een hoop te leren."

 

Curaçao en Suriname
De WK-droom van Curaçao is nog steeds levend. ELF Voetbal Magazine volgde het Caribische land in voorbereiding en tijdens de succesvolle strijd met Cuba. Suriname heeft dezelfde droom, maar die weg ligt vol hobbels en kuilen.

 

Door het ontslag van Fred Rutten kwam Giovanni van Bronckhorst maanden eerder dan gepland voor de spelersgroep van Feyenoord als eindverantwoordelijke. De play-offs mislukten. Kan hij na de Rotterdamse club na de valse start naar de top loodsen? Vijf oude bekenden aan het woord. "Aan zijn mentaliteit zal het niet liggen."

 

Lukaku exclusief
Romelu Lukaku is met België volgend jaar kanshebber op de Europese titel. "Wat we vorig jaar op het WK hebben geleerd, nemen we mee naar Frankrijk. Dat volgende toernooi zal sowieso beter zijn. Dan moeten we voor niks minder gaan dan de finale. Want laten we eerlijk zijn, als Nederland al de nummer drie van het WK kan worden, dan moeten wij zoiets toch ook kunnen."

 

Girona miste de promotie naar de Primera División op het nippertje. Een reportage. Bovendien bezochten we Llagostera, de allerkleinste club van het Spaanse profvoetbal. Daarnaast Moneyball bij AZ in Alkmaar en een uitgebreide vooruitblik op een hete transferzomer.

 

En nog meer:
- Een portret van Ivan Rakitic (FC Barcelona)
- Superelf: Kevin Hofland
- Gevallen ster: Eike Immel
- Rellen Top 11: Michel Platini
- Talent: Jeremiah St. Juste
- Legendarisch moment: Trevor Francis, de eerste voetballer van een miljoen pond
- Dreamteams: Ongepolijste diamanten
- De avonturen van SuperMario
- Wedstrijd van mijn leven: Tarik Oulida
- Struis van Huis: opkomst en ondergang van de 2e Divisie
- ELF Varia

 

Abonnementen
Neem nu een abonnement op ELF Voetbal en ontvang iedere editie gewoon thuis. Abonnementen zijn er al vanaf €9,95. Klik hier voor een abonnement.

Magazine

Neem abonnement
Bestel online

We ontvangen graag feedback van enthousiaste lezers en abonnees. Neem snel contact op voor het ELF Voetbal Lezerspanel.

Inloggen
Nog geen account? Registreer je
Wachtwoord vergeten?