Deze maand in ELF Voetbal

ELF Voetbal editie 9, 2016

ELF Voetbal gaat met spelers op zoek naar eerherstel

 

Ricky van Wolfswinkel, Royston Drenthe, Quincy Owusu-Abeyie en in alle opzichten Oranje. Allemaal zijn ze op zoek naar eerherstel. ELF Voetbal geeft ze ruim baan in haar nieuwe editie.

 

Daarnaast aandacht voor de nieuwe gezichten in de Eredivisie. Heiko Westermann van Ajax, Nicolai Jörgensen van Feyenoord en PSV's rots in de branding Nicolas Isimat-Mirin. Ook ging ELF Voetbal op bezoek bij Kevin De Bruyne in Manchester, de duurste Belg aller tijden. "Ik denk dat wij dit seizoen samen met Manchester United, Arsenal en Chelsea de grootste titelkandidaten zijn. Over Tottenham Hotspur heb ik mijn twijfels. Ondanks dat ze een goede Nederlandse spits erbij hebben gehaald."

 

Ook spreekt de ster van Manchester City over het teleurstellende EK, de nieuwe bondscoach Roberto Martinez, nieuwe manager Josep Guardiola, Leicester City, Michael Owen en zijn vrije tijd. Ook gingen we op bezoek bij Royston Drenthe. "Er is een tijd van komen en van gaan. Ik zit inmiddels in de tijd van gaan. In een afbouwende fase. Daarin moet je realistisch zijn."

 

Ook Quincy Owusu-Abeyie is op zoek naar eerherstel. Bij NEC wil hij voor het kampioenschap gaan. "Ik zat er echt dichtbij om te stoppen. Héél dichtbij. Ik ken mijn kwaliteiten, maar kwam bij Boavista niet aan spelen toe. Ik begon aan mezelf te twijfelen." Ook Ricky van Wolfswinkel is weer te bewonderen in de Eredivisie. "Ik had misschien alleen niet de stap naar Engeland moeten maken", zegt de nieuwe aanwinst van Vitesse.

 

"Je bent een geweldige prof en een aardige jongen, maar jij hebt hier geen toekomst meer", kreeg Heiko Westermann bij Real Betis te horen. Bij Ajax probeert de Duitser de talenten te begeleiden. "Gemakzucht is de achilleshiel van jonge voetballers. Daarom hebben die gasten af en toe een schop onder hun kont nodig."

 

Nicolai Jörgensen is de nieuwe hoop van Rotterdam-Zuid. "Feyenoord gaf mij goede vibes. Veel mensen hebben mij de club aangeraden. En Rotterdam heeft wel wat van Kopenhagen." Nicolas Isimat-Mirin vult dit seizoen bij PSV het gat van de naar Duitsland vertrokken Jeffrey Bruma op. Een openhartig gesprek met een vrolijke Fransman, die ook een serieuze kant blijkt te hebben. "Ik sta voor je klaar als je een fout maakt."

 

Pierre van Hooijdonk, Aad de Mos, Arnold Bruggink en John de Wolf geven in ELF Voetbal hun mening over de staat van Oranje, waarvoor een belangrijk duel met Zweden staat te wachten. Ook blikken we vooruit op de nieuwe Battle of Manchester, tevens de strijd tussen twee meest succesvolle coaches van de 21e eeuw: José Mourinho en Pep Guardiola.

 

Juventus wil naast Italië nu ook Europa weer veroveren. De toetreding van marketingproduct Red Bull Leipzig tot de Bundesliga legt een bom onder de Duitse competitie. En in de rubriek Legend deze keer Gary Lineker: van WK-topscorer tot onderbroekenheld.

 

En verder:
- Legendarisch moment: Grootste schandaal uit de voetbalgeschiedenis
- Cultheld: Abubakari Yakubu
- Superelf: Theo Lucius
- Talent: Kik Pierie (sc Heerenveen)
- Blikvangers
- Varia: vier pagina's
- Columns van Geert Beckers, Jan-Hermen de Bruijn en Steven Kooijman

 

ELF Voetbal nummer 9 valt vandaag bij de abonnees op de deurmat en ligt in de winkelschappen. Deze keer voor de prijs van 4,99 euro.

 

Abonnementen
Neem nu een abonnement op ELF Voetbal en ontvang iedere editie gewoon thuis. Abonnementen zijn er al vanaf €9,95. Klik hier voor een abonnement.

Magazine

Neem abonnement
Bestel online

We ontvangen graag feedback van enthousiaste lezers en abonnees. Neem snel contact op voor het ELF Voetbal Lezerspanel.

Inloggen
Nog geen account? Registreer je
Wachtwoord vergeten?