Deze maand in ELF Voetbal

ELF Voetbal editie 2,2016

Nieuwe ELF Voetbal met de 100 Machtigste Mannen, Pröpper, Nouri, Kramer en meer


MICHAEL VAN PRAAG, JOHAN CRUIJFF of LOUIS VAN GAAL? Wie is de Machtigste Man van dit jaar? Wie is de grootste klimmer? Wie de hoogste nieuwe binnenkomer? En wie zien we niet meer terug? De volledige lijst is te vinden in de nieuwe ELF Voetbal. Nummer 2 van 2016 is vandaag verschenen. Met portretten van alle honderd aanwezige mannen (en zelfs vrouwen!) in de lijst. De nummer 100 doen we U hierbij cadeau. Dat is Arnold Oosterveer, de zaakwaarnemer die is gezakt van plek 86. Op 99 is met journalist Henk Hoijtink de eerste nieuwe binnenkomer te vinden.

 

DAVY PRÖPPER maakte het belangrijkste doelpunt van 2015. Door zijn winnende treffer bereikte PSV de achtste finale van de Champions League. ELF Voetbal blikt met de Arnhemmer in elf etappes terug op een jaar vol hoogtepunten. "Dat mensen mij nu vergelijken met Phillip Cocu als speler vat ik op als een compliment."

 

ABDELHAK NOURI is het volgende talent van AJAX dat doorbreekt uit de gouden lichting 1997. ELF Voetbal had in het Amsterdamse Geuzenveld een unieke ontmoeting met de middenvelder, achttien en nu al een legende op de pleintjes van Nieuw-West. "Bij Ajax raadden ze het mij af om in mijn vrije tijd op straat of in de zaal te voetballen. Veel te riskant. Nu zit ik mij vaak te verbijten op de tribune."

 

Via een aanzienlijke omweg kwam MICHIEL KRAMER toch terecht bij FEYENOORD, de club waarvan hij zijn leven lang al supporter is. "Op het ene moment ben je de grote verlosser, op het andere moment kun je er geen kloten meer van. Maar eigenlijk heb ik het best prima gedaan." 

 

VALERI QAZAISHVILI spreekt liever met zijn voeten dan met woorden. Desondanks wist ELF Voetbal het mysterie uit de Kaukasus te ontrafelen. Een artikel over zijn beste vrienden, zijn nieuwe gezinsleven, Facetimen, de oorlog met Rusland waar over twee jaar juist het WK plaatsvindt en zijn toekomst.

 

Al vijf seizoenen lang droomt SPARTA ROTTERDAM van een terugkeer in de Eredivisie. Maar keer op keer bleek de hunkering een luchtkasteel. Nu staan de Rotterdammers fier bovenaan. Niet zomaar. Trainer Alex Pastoor, voorzitter Rob Westerhof en aanvoerder Michel Breuer verklaren.

 

In de selectie van GO AHEAD EAGLES bulkt het van het muzikaal talent. ELF Voetbal verleidde een zestal spelers naar de studio. Dat leverde een heerlijke middag op. Een reportage.

 

STOKE CITY is niet langer het lelijke eendje van de Premier League. ELF Voetbal vloog naar hartje Engeland en sprak met ERIK PIETERS en MARCO VAN GINKEL. Over de transformatie van hun club.

 

Daarnaast interviews met twee buitenlandse krachten in de Eredivisie, die in 2016 wel eens beslissend kunnen zijn: GUSTAVO HEBLING, eigendom van Paris Saint-Germain, maar actief voor PEC ZWOLLE. VALMIR BERISHA was topscorer van het jeugd-WK van 2013. Nu is hij eindelijk fit en wil de Zweed vlammen voor SC CAMBUUR.

 

Tenslotte een interview met Tony Pengel, in de rapwereld bekend als U-niq en nu begeleider van Jean-Paul Boëtius en Anwar El Ghazi. En het bizarre verhaal van Maurizio Zamparini, officieel president van Palermo, in de praktijk verantwoordelijk voor het grootste trainerskerkhof van Italië. Verder nog: - Struis van Huis: Atlético Madrid

 

- De ELF grootste sterren van de toekomst
- Talent: Hidde Jurjus (De Graafschap)
- Cultheld: Rudi Assauer (Schalke 04)
- Superelf: Ed de Goeij (Feyenoord/Chelsea)
- Legendarisch moment: Dan Mori (Vitesse)
- Blikvanger: Lionel Messi
- 4 pagina's Warming-Up
- columns van hoofdredacteuren Jan-Hermen de Bruijn en Steven Kooijman

 

ELF Voetbal nummer 2 valt vandaag bij de abonnees op de deurmat. Ook is de editie verkrijgbaar in de bekende (boeken)zaken. Nu voor 4,95 euro.

 

Abonnementen
Neem nu een abonnement op ELF Voetbal en ontvang iedere editie gewoon thuis. Abonnementen zijn er al vanaf €9,95. Klik hier voor een abonnement.

Magazine

Neem abonnement
Bestel online

We ontvangen graag feedback van enthousiaste lezers en abonnees. Neem snel contact op voor het ELF Voetbal Lezerspanel.

Inloggen
Nog geen account? Registreer je
Wachtwoord vergeten?